KÖYDES Projeleri İlçelerde Masaya Yatırıldı

2012 KÖYDES çalışmalarını planlamak ve değerlendirmek üzere 23. Dönem TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin başkanlığında Eflani ve Safranbolu ilçesinde toplantılar yapıldı.

GÜNCEL 21.04.2012 20:09:28 0
KÖYDES Projeleri İlçelerde Masaya Yatırıldı

İlk olarak Eflani ilçesinde Kaymakamlıkta gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra Vali İzzettin Küçük, Eflani Kaymakamı Ahmet Özay, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, Eflani İl Genel Meclis üyeleri ve KÖYDES yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, konuşmasının başında Safranbolu’nun Çıraklar köyü mevkiinde meydana gelen orman yangınına değinerek, “Geçtiğimiz gün Safranbolu’ya bağlı Çıraklar köyünde bir orman yangını oldu. Çıkan fırtına nedeniyle Türkiye’nin her yerinde daha önce yaşanmayan olumsuzlukları yaşadık. Burada çıkan orman yangının kontrol altına alınmasında fırtınanın olumsuz etkisi oldu. Bu bizi telaşlandırdı. Çünkü orada bazı köyler ormanla iç içe. Ama alınan tedbirlerle çok şükür yerleşim yerlerine yangın sıçramadı. Dolayısıyla can ve mal kaybı yaşanmadı. Ama orman ağaçları yandı. Tabi Orman Genel Müdürlüğümüz yaptıkları uygulama ile bu yanan ağaçları kesip odun olarak değerlendiriyorlar. Yangının izleri ortadan kaldırıldıktan hemen sonra bir ağaçlandırma seferberliği yapılarak yeni fidanlar dikilecek. Ben Vali Beye çok teşekkür ediyorum. Olayı başından beri takip ettiler. Ben tüm emeği ve katkısı geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 Milletvekili Şahin, yoğun bir kış döneminin geçirildiğini de belirterek, “Bugünkü toplantımızın amacı biliyorsunuz kış mevsiminden çıktık. Dolayısıyla kış mevsimi boyunca yapılan karla mücadele çalışmaları sonucunda köy yollarımız hasar gördü. Bunların süratle düzeltilmeye ihtiyacı var. Eflani Karabük’ün en fazla yol ağına ve köyüne sahip birinci ilçesi konumunda. Dolayısıyla vatandaşlarımızın hizmet beklentisi oldukça doruk noktada. Baharla birlikte kırsal kesime dönük süratle hizmet seferberliğini başlatmamız gerekiyor. Bu konuda başarılı olabilmek için planlı, programlı, ne yaptığını bilen bir çalışma yapılması gerekir. Bunlar yapılmıyor demek istemiyorum ama daha dikkatli yapmak durumundayız. Tabi bütün bu çalışmaları yaparken ki kaynağımız, KÖYDES ödenekleri ve Özel İdare kaynaklarımız. Bu sene KÖYDES kapsamında Karabük’e toplam 5 milyon 244 bin TL ödenek aktarıldı. Bu ödenekten Eflani ilçemize 975 bin TL ödenek ayrıldı. Biz bu parayla Eflani’de 2 milyon TL’lik iş yapmalıyız, bunu yapabiliriz. Ancak bunu yaparken hiçbir aksamaya mahal vermemeliyiz” diye konuştu.
 Milletvekili Mehmet Ali Şahin açılış konuşmasının ardından Eflani Kaymakamı Ahmet Özay, KÖYDES programı ile ilgili bir sunum yaptı.
Kaymakamlıkta gerçekleştirilen toplantının ardından ilçede yeni faaliyete başlayan BERCE süt hayvancılığı firmasında incelemelerde bulunan Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Vali İzzettin Küçük, daha sonra Safranbolu’da gerçekleştirilecek toplantıya katılmak üzere buradan ayrıldılar. Safranbolu Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda ise, Kaymakam Gökhan Azcan’ın sunumunun ardından KÖYDES programı hakkında değerlendirmeler ve planlamalar yapıldı. Toplantılar sonrası kısa bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, “Sayın Meclis Başkanımızın da iştirakleri ile KÖYDES çalışmalarını değerlendirdik. KÖYDES kapsamında bu sene ilimize 5 milyon 244 bin TL ödenek aktarıldı. Bunlar ilçelerimize bölündü. Bu toplantıda bu sene öncelik arz eden işlerin ve diğer yapılacak çalışmaların planlaması yapıldı. Yapılan toplantılarda en önemli kararlarımızdan bir tanesi Eflani’de İl Özel İdaresi bünyesinde özel bir birim oluşturulacak. Çünkü ilimizin en fazla yol ağına sahip ilçemiz. Burada il merkezimizdeki araçlardan oluşturacağımız bir ekip olacak ve sürekli burada bulunacak. Böylece hizmetlerdeki aksamalar önlenecek” dedi. Karabük’ün LGS’deki başarısına da değinen Vali Küçük şunları söyledi:
“Busene çok başarılı bir sonuç aldık. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi, Milli Eğitim camiasını ve velilerimizi de kutluyorum. Bu başarıda öğrencilerimiz kadar onlarında emekleri var. Alınan bu başarılı sonuç ile 81 vilayet içinde üçüncü sırada yer aldık. Bu gurur verici bir olay. Artık yavaş yavaş birinci sıraya yükselme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Tekrar öğrencilerimizi kutluyorum.”


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °