Köse festival ile ilgili bilgiler verdi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu yıl 23.sü düzenlenecek ve 8 Haziran tarihinde başlayacak olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek festival ile ilgili bilgiler verdi.

GÜNCEL 3.06.2022 15:57:19 0
Köse festival ile ilgili bilgiler verdi

 

Sohbet havasında geçen kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 23. kez düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali´nin eylül ayından haziran ayına alınmasıyla ilgili bilgilendirme yaparak, “23 yıldır kesintisiz devam eden festivalimizi Haziran ayına aldık. Eylül ayının hamdikapları vardı. Haziran ayında hava koşullarının daha iyi olması ve katılımın daha yoğun olacağını düşündük. 4 gün yapalım rahat rahat etkinliklere yetişelim istedik. Dört güne yaydık ancak dolu dolu bir program oldu. Uluslararası olan festivalimizin daha geniş kitlelere ulaşması şart. Çünkü çok büyük bir emek var ve Safranbolu´nun tanıtımına da önemli bir katkı sağlıyor. Bu vesile ile 23 yıldır aralıksız devam eden, sürekliliğini bozmadan bu günlere gelmesinde emeği olan tüm belediye başkanlarımıza, ekiplerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu yıl yine çok yoğun bir emekle çalışan kendi ekibime de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Festivalin maliyeti yaklaşık 2 Milyon TL

/resimler/2022-6/3/1600073399350.jpg

Festival ile ilgili bilgiler vermeye devam eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, festivalin maliyetinin yaklaşık 2 Milyon TL´yi bulduğunu ifade ederek, “İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulları düşünürsek çok da maliyetli ve güzel bir program. Maliyeti 2 milyonu buldu. Bu yıl ki festivalde ilçemizdeki tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve odalar var. Onların katkılarını da yadsıyamayız. Yine festivalin en önemli katılımcılarından birisi de Safranbolu Turizm İşletmeciler Derneği.  Malumunuz ana temamız ‘Kültürel Miras ve Korumacılık´. Yan temamız ise bu yıl ‘Yerel Mutfak´. Biz yerel mutfak kısmını Safranbolu Turizm İşletmeciler Derneği ile birlikte yürüttük. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Festivalin 8 Haziran´da başlayacağını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, festival programını başından sonuna kadar tanıtarak son gün gerçekleştirilecek olan kitap lansmanına ayrıca vurgu yaptı.

“1800´lü yıllarda Safranbolu´da yaşamış İtalyan bir prensesin varlığını keşfettik”

Festivalin son günü olan 11 Haziran´da saat 18.00´de yapılacak olan kitap lansmanının Safranbolu için çok önemli olduğunu belirten Köse, “Safranbolu ve Safranbolu turizmine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kısaca şöyle anlatayım. Yapılan tarihsel araştırmalarda 1800´lü yıllarda Safranbolu´da yaşamış İtalyan bir prensesin varlığını keşfettik. Onunla ilgili bir kitap hazırlandı. İş İnsanı Sayın Şefik Dizdar sponsorluğunda basımı gerçekleştirildi. Kısaca, bu prenses sayesinde Safranbolu Milano arasında yoğun bir gidiş geliş olacak gibi görünüyor.” dedi.

Dopdolu bir festival programı oluşturulduğunu yineleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tüm Safranbolu ve bölge halkını festivale davet ederken çekilen hatıra fotoğrafının ardından basın toplantısı sona erdi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °