KGİD’DEN KINAMA

Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği, İsmail Akça`ya yönelik sosyal medyadaki ifadeleri kınadı

GÜNCEL 7.05.2015 19:43:58 0
KGİD’DEN KINAMA

Karabük Gezeteciler ve İletişim Derneği, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Akça ile ilgili sosyal medyada yayımlanan ifadeleri kındaığını bildirdi. Gazeteci gazeteciliğini, siyasetçi siyasetçiliğini yapmalıdır diyerek sözlerine başlayan  Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Osman Çetinkaya, “Ülkemiz 7 Haziran 2015 Milletvekili seçimlerine demokratik bir süreç içinde girmeye hazırlanıyor.
Hizmet yarışında olan siyasetçiler ve onları takip etmek zorunda olan gazeteciler bilindiği bir kamu görevi yapmaktadırlar.
Görevleri sadece Kamuyu aydınlatma bilgi aktarma olan Gazetecilerin, haberleri üzerine son günlerde Karabük`te sosyal medya üzerinden yada farklı iletişim araçlarıyla yasalara haykırı,çirkin ve tehdit içeren yorumlar olduğunu görmekteyiz.. Son derece ılıman bir havada geçen Genel seçimlere bu tür yazılar ve yorumlar gölge düşürmektedir.
Gazeteci yaptığı haberden yasalar önünde sorumludur, kişisel suçlama varsa yargı yolu açıktır onun haricinde eksik bilgilendirme varsa yasal tekzip hakkı vardır, tüm bunların ötesinde cevap verme hakkı vardır...
Bu anlamda, en son olarak, Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Akça`ya yönelik sosyal medyada yayımlanan (bilahare geri çekilen) ifadeleri kınıyoruz. Bu tür olayların Karabük`te son derece güzel havada geçen seçimlere gölge düşürmesinden dolayı endişelerimizi iletiyor, Gazeteci gazeteciliğini, siyasetçi siyasetçiliğini yapması bizim arzumuzdur.
Bu tip olayların devamı halinde yasalar nezdinde üyelerimizin haklarını koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz..” dedi.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °