Kent Park Açıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 4 bakan hakkında fezleke verilmesiyle ilgili olarak, “Gerekirse soruşturma komisyonu kurulmasını da biz önereceğiz, komisyonu da gerekirse biz kuracağız, eğer suçlu görürsek Yüce Divan?

GÜNCEL 19.03.2014 19:07:32 0
Kent Park Açıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından yapılan Kent Park hizmete açıldı. Açılış törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu konuşmasında, “Safranbolulu hemşerilerimizle tanışmak adına bu park açılışı benim için büyük bir fırsat oldu. Şehirlerimizin tanzimi, imarı ve güzelleştirilmesi için belediyelerimize büyük işler düşmektedir. Çok katlı binaların çoğalması nedeniyle insanların nefes alabileceği yerler olan parklara da ihtiyaç artmıştır. Üzerinde bulunduğumuz ve Kent Park olarak açılışını yapacağımız bu alanı bugüne kadar muhafaza eden Karayolları Teşkilatımıza, parkın yapımını gerçekleştiren belediyemize, parkın yapımına destek olan İller Bankası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımıza ve Karabük Milletvekillerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Şehin’den İsim Önerisi

Mehmet Ali Şahin de yapığı konuşma öncesi, parka isim önerisinde bulundu. Şahin, 18 Mart’ta Bolu’da park açılışına katıldığı ve oradaki parkında isminin değiştiğini söyledi. Kent Parkın İsminin “18 Mart Kent Parkı” olarak değiştirilmesini öneren Şahin, “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümünü kutladık. Belediye başkanımız Bolu’da kent meydanı yapmış, bunun adının 18 Mart Kent Meydanı olmasını önerdim. Onlarda fikrime destek verdiler, Belediye başkanı da ismin bu şekilde değiştirileceğini söyledi. Bugün 19 Mart ne fark eder burayı da Safranbolu 18 Mart Kent Park olamaz mı? Safranbolu 18 Mart Kent Parkı yakışmaz mı? Biz geçmişimizi unutmayacağız. Bu toprakları bize emanet eden ecdadımızı unutmayacağız” dedi.

“Bizim AK Partililer olarak fazla konuşmaya ihtiyacımız yok, eserler, icraatlar konuşuyor, yaptıklarımız konuşuyor” diyen Şahin, şunları söyledi:

“Bizim işimiz hizmettir, icraattır. Lafın yalama olduğu Türkiye’de icraatlarımızla konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Sizin dualarınız ve desteğiniz arkamızda devam ettiği sürece sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu törenden sonra Ankara’ya döneceğim. Nede? Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi olağan üstü toplantıya çağrıldı. Niye çok olağan üstü bir şey mi var? Siyasi parti liderleri meydanlarda seçim propagandası yapıyorlar. Benimde programlarım vardı. Neymiş ‘4 tane bakanla ilgili Meclis’e fezleke gelmiş’ gelir şuanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonunda 900’den fazla fezleke var. 4 tane daha eklenir 904 olur. Peki niye daha önceki fezlekelerle ilgili Meclis’i olağan üstü toplantıya çağırmadınız da şimdi çağırıyorsunuz? Söyleyecekleri bir şey kalmadı muhalefetin, söyleyecekleri bir şey yok. Ne proje var ne başka bir şey var. Bittiler. Bir zamanlar çöplüklerde bazı fakir insanlar çok şükür bunlar şimdi kalktı, çöplüklerden gıda ararlardı, ekmek ararlardı. Çok şükür Türkiye bunları geride bıraktı. Şimdi bunlarda seçim malzemesi yapmak için bir şeyler alıyorlar çöplüklerden. Seçim malzemesi yapmak için oralardan bir şey bulacaklar. Ben hukukçuyum, Meclis Başkanlığı yaptım. Bakanlarla ilgili eğer bir fezleke gündeme gelirse onlarla ilgili bir iddia varsa Anayasa’nın 100. maddesi diyor ki, ‘Bu konuda en az 55 imzalı soruşturma önergesi verilir Meclis Başkanlığına. Soruşturma önergesi Meclis’te görüşülür, Meclis gizli oyla, gerekirse bir komisyon kurar 15 kişiden ibaret, bu komisyon bakanlarla ilgili iddiaları inceler, araştırır eğer bir suç görürse, yine Meclis’te en az 276 oyla Yüce Divan’a gönderir’ Yol bu. Bu siyasi partiler böyle bir önerge vermediler ki, bir soruşturma önergesi falan vermediniz ki, şimdi bu dosyanın içerisinde ne onları öğrenelim de seçimlerde malzeme olarak kullanalım’ amaçları bu. Bunu ancak Meclis’in kuracağı bir soruşturma komisyonu yapabilir. Kendileri veremediler böyle bir soruşturma komisyonu kurulma önergesi. Seçimler bitecek inşallah bu önergeyi de biz vereceğiz.” 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °