KBÜ´den iki film TRT Belgesel Ödüllerinde finale kaldı

Bundan önceki yıllarda da ulusal ve uluslararası film festivallerinde önemli ödüller alan, Karabük Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü başarılarına bir yenisini daha ekledi.

GÜNCEL 19.03.2018 16:28:14 0
KBÜ´den iki film TRT Belgesel Ödüllerinde finale kaldı

 

Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri Oğuzhan Yıldız, Uğur Ersöz ve ekip arkadaşları tarafından çekilen “Levir” adlı belgesel film ve Selimhan Güzeler ile ekip arkadaşları tarafından çekilen “İp Üstünde” belgesel filmleri, 10.Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri öğrenci filmleri kategorisinde finalist olmaya hak kazandı. Belgesel filmlerin danışmanlığını ise Radyo Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Musa Ak yaptı.

 

Karabük Üniversitesinin finale kalan 14 film içerisinden iki filmi olan tek üniversite olduğu bilgisini veren Öğr. Gör. Musa Ak, “Her yıl çok sayıda filmin başvurduğu ülkemizin en önemli belgesel film festivallerinden birisi olan TRT Belgesel Film Ödüllerinde finale kalma başarısı gösteren, büyük bir gayret ve özveri ile çalışan öğrencilerimizi ve emek veren bölüm hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Finalist filmlerin gösterimleri 10-14 Mayıs Tarihleri arasında İstanbul´da yapılacak ve 14 Mayıs´ta düzenlenecek görkemli ödül töreni ile yarışma ödülleri sahiplerini bulacak.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °