KBÜ´de “Çocuk Cerrahisi ve Siber Hastalıklar” konulu konferans

Karabük Üniversitesinde Gelişen Çocuk Kulübü´nün düzenlediği “Çocuk Cerrahisi ve Siber Hastalıklar” konulu konferansta konuşmacı olarak yer alan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Çiftçi, bilgisayar

GÜNCEL 4.05.2018 17:07:04 0
KBÜ´de “Çocuk Cerrahisi ve Siber Hastalıklar” konulu konferans

 

Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu´nda düzenlenen konferansta Doç. Dr. İlhan Çiftçi, özellikle son 10 yılda bilgisayar kullanımına bağlı fiziksel sorunların artmaya başladığını ve cerrahi operasyon yapılması gereken durumlar oluşmaya başladığını belirterek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Çiftçi, şu aralar medyanın da gündeminde olan çocukların aşırı bilgisayar kullanımından kaynaklı psikolojik bozukluklarının yanında birçok fiziksel hastalığın da oluşabildiğini belirtti. Çocukları bilgisayardan ayırmanın zor olduğuna dikkat çeken Çiftçi, bilgisayara bağlı kalan çocuklarda, yetişkin yaşlarda görülebilecek hastalıkların görülme oranının hızla arttığını vurguladı.

Obezitenin de uzun süre sağlıksız bilgisayar kullanımının sonucu oluşabileceğine dikkat çelen Çiftçi şöyle konuştu: “Obezite, fazla hareket etmeden hareketsiz yaşamdan kaynaklıdır. Sürekli bilgisayar başında olan birisi, hareketten kaçındığı için obeziteyle karşılaşabilir. Monitör başında sürekli kalmak çocuklarda yeme bozuklarına sebep oluyor, doyma hissi oluşmuyor. Sürekli yiyor ama yediğinin farkında değil. Bir problem de yeme alışkanlıkları değişiyor. Bütün bunlar obeziteyle ilgili sorunları karşımıza getiriyor.”

Doç. Dr. İlhan Çiftçi, bilgisayar kullanımının sağlıklı ve düzenli olması gerektiği belirterek bu konuda ebeveynlere büyük görev düştüğünü vurguladı.


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °