KBÜ´de ‘Azerbaycan´ın Ermeni Saldırılarına Karşı Büyük Taarruzu´ konulu söyleşi düzenlendi

Karabük Üniversitesinde ‘Azerbaycan´ın Ermeni Saldırılarına Karşı Büyük Taarruzun Bölgesel Etkileri ve Muhtemel Sonuçları´ konulu söyleşi düzenlendi.

GÜNCEL 22.10.2020 17:35:36 0
KBÜ´de ‘Azerbaycan´ın Ermeni Saldırılarına Karşı Büyük Taarruzu´ konulu söyleşi düzenlendi


Karabük Üniversitesi (KBÜ) İşletme Fakültesi, Uluslararası Ticaret Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Neşe Yıldız´ın moderatörlüğünü yaptığı Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Asker´in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Bilimsel etkinliğe akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Programa katılan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, “Altay´dan Ant dağlarına kadar bu millet tek bir millettir. Azerbaycan´ın derdi tüm Türk ve İslam Dünyası´nın derdidir. Çünkü, bugün orada gördük ki işgal edilen topraklar işgalden kurtarıldığında ilk duyulan ses ezan sesidir. Böyle bir ortamda ezan sesini bayraklaştırdığı için Azerbaycan´ı tebrik etmek gerekir.” dedi.
“Minsk üçlüsü Azerbaycan-Ermenistan barışı konusunda 26 yıldır çözüm üretemedi”
Programda konuşmacı olarak yer alan KBÜ İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Asker ise, sunumunda olayların tarihsel seyri, Ermenistan´ın genişleme politikalarının sonuçları, Rusya, ABD ve Fransa´dan oluşan Minsk üçlüsünün Azerbaycan-Ermenistan barışı konusunda 26 yıldır çözüm bulamayışı, Türkiye´nin Azerbaycan´a olan desteği gibi konulara değindi.
Program katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °