KBÜ GELENEKSEL 4. FİLM ŞENLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü ve 3 Nisan TV tarafından hazırlanan ´Geleneksel 4. Film Şenliği´ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi

GÜNCEL 3.06.2016 17:41:51 0
KBÜ GELENEKSEL 4. FİLM ŞENLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Selahattin Altan, Radyo ve Televizyon Programcılığı öğretim görevlileri ve öğrencileri ile davetliler katıldı.
Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencilerinin bir yıl boyunca hazırladıkları projeler “En İyi Belgesel Film”, “En İyi Kısa Film”, “En İyi Reklam Filmi”, “En İyi Sahne Uyarlaması” ve “En İyi Televizyon Programı” kategorilerinde ödüllendirilirken şenlikte; kısa filmler, belgeseller, sahne uyarlamaları, reklam filmleri gösterimleri ve forte konseri de yer aldı.
Programın açış konuşmalarını, Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü sorumlusu ve 3 Nisan TV ve 3 Nisan Radyo Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa İnce, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş yaptı.
Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü Öğr. Gör. Mustafa İnce, Bölümde uygulamalı eğitim yaparak başarılı çalışmalara imza atmak için her sene çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdürdüklerini ifade etti. İnce, her sene bir önceki seneye göre daha başarılı çalışmaların gerçekleştirildiğini de belirterek öğretim görevlileri ve bölüm öğrencileri ile birlikte gelecek yıllarda daha iyisini yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ise yaptığı konuşmada birçok üniversiteden iletişim alanında daha ileri olduklarını söyledi. Yaşar, Karabük Üniversitesi öğrencilerini bu açıdan çok şanslı bulduğunu da ifade etti ve öğrencilerin başarılı çalışmalarının yanı sıra öğretim görevlilerin de çok güzel organizasyon yaptıklarını belirterek teşekkür etti.
Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş da Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin sene boyu çok çalıştıklarını dile getirdi. Karaş, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bu sektöre bölüm öğrencilerimiz çok iyi hazırlanıyorlar. Radyo Televizyon Bölümü öğretim görevlileri usta çırak ilişkisiyle Yüksekokulumuzdaki Radyo Televizyon öğrencilerini belki de lisans seviyesinin ötesinde yetiştirmek için gayret gösteriyorlar. Bugün de ustalıkla yapılmış sanatsal değeri yüksek çalışmaları izliyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Açış konuşmalarının ardından film festivallerini aratamayacak nitelikteki ödül törenine geçildi.
Büyük heyecana sahne olan ödül töreninde En İyi Birinci Belgesel Film ödülünü “Çarşamba” belgeseliyle Kadir Yıldız, En İyi İkinci Belgesel Film ödülünü “Cumhuriyetin Ablası” belgeseliyle Adem Polat; En İyi Birinci Kısa Film ödülünü “Ali Cengiz” filmiyle Kadir Yıldız, En İyi İkinci Kısa Film ödülünü “Masir” filmiyle Abdurrahman Korkmaz; En İyi Reklam Filmi ödülünü “Keep Calm and Ver Gazı” ile Seda Reis; En İyi Birinci Sahne Uyarlaması “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” ile Hamza Saran, En İyi İkinci Sahne Uyarlaması ödülünü “Kelebeğin Rüyası” ile Tunahan Özgür; En İyi Televizyon Programı Ödülünü de “Eve Çıkacaksan Gel” programı ile Serap Şen kazandı.
Ödül töreninin devamında Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü sorumlusu ve 3 Nisan TV ve 3 Nisan Radyo Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa İnce, 3 Nisan Televizyonu´nda yıl boyunca görev alan öğrenciler Seda Reis, Serap Şen, Mustafa Karaoğlu, Hamza Saran ve Bora Akyol´a teşekkür belgelerini takdim etti. Etkinlik Forte grubunun konseriyle son buldu.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °