Kazım Ergün: 'En parlak dönemimizi yaşıyoruz'

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Türkiye Emekliler Derneği Safranbolu Şubesi ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u ziyaret etti.

GÜNCEL 8.05.2014 18:57:13 0
Kazım Ergün:

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ilk önce Türkiye Emekliler Derneği Safranbolu Şube Başkanı Saim Tiryaki ve yönetimini ziyaret etti. Başkan Tiryaki’den çalışmalar hakkında bilgi alan Ergün, başarılı çalışmalarından dolayı Saim Tiryaki’ye teşekkür etti. Saim Tiryaki, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Genel Başkanımızın destekleri ile Safranbolu’da birçok hizmeti hayata geçirdik. Emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak birçok proje hayata geçirirken, yaptığımız çalışmalarla emeklilerimizin bütçelerine katkılarda bulunduk” dedi.

Genel Başkan Kazım Ergün ve beraberindekiler daha sonra Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u makamında ziyaret ettiler. Kazım Ergün, Safranbolu’nun insanların bedenini ve ruhunu dinlendirdiği bir yer olduğunu belirterek, Başkan Aksoy’a da yeniden başkan seçilmesinden dolayı başarılar diledi. Emekliler için bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Ergün, “Türkiye Emekliler Derneği hayatta hangi projeyi ele almışsa onu tamamlamıştır. Hedeflerimizden bir tanesi de emeklinin ihtiyacı olan bir misafirhaneyi ülkemize ve emeklimize kazandırmaktı. Ankara’da eski bir binayı aldık yıktık, inşaata başladık. Zeminden üç kat alta indik, kaba inşaatı bitirdik. Emekliye, ülkemize yakışır bir misafirhaneyi bitireceğiz. Bizim üye aidatımız 1.5 TL, senede 18 TL alıyoruz. Bizim kuruluşumuz senede bir defa üyemizden senede bir defa kestiği 18 TL’nin bir miktarını bu işlere ayırıyoruz. Erdek’te bulunan yerimizin yatak sayısını artırdık, düzenlemeleri yaptık, burada emeklinin eğitimden geçti, meselesinin konuşulduğu ve tatil yaptığı bir eğitim tesisimiz hizmet ediyor. Biz Türkiye’nin çok önemli bir kuruşuyuz. Başka hedeflerimiz de var. 250 aileyi barındıracak bir termal tesisi de hayata geçireceğiz. At ölür eğeri ile nalı kalır, insan ölür namı kalır eseri kalır. Allah bize güzel işler yapmayı nasip etsin. 44 yıllık bir kuruluşuz, bu kuruluş en parlak dönemini bizim yönetime geldiğimiz dönemde yaşamıştır. Aynı zamanda biz bacasız bir fabrikayız. Çok küçük parayla devasa eserler yaptığımız gibi Türkiye çapında 400 aileye yardım eden, vergi ödeyen, prim ödeyen, istihdam sağlayan bir kuruluşuz. Milyonlarca emeklinin hakkını arayan bir kuruluşuz. Emekliyi üzmeden, sokağa dökmeden, devlet katında da temsil ederek o emeklinin hakkını arayan bir kuruluşuz. Bugün bin 500 TL emekli maaşı alan bir işçi emeklimizin 450-500 lirasını bu derneğe borçludur. Siz eğer ülkeyi yönetenlere meselenizi düzgün anlatırsanız, haklı olduğunuzu ispat ederseniz ülkeyi yönetenler sizin sesinize kulak verir ve size hakkınızı öderler. Biz yönetimimizle böyle başarılı bir yönetim sergiledik, güzel eserlere imza attık. Emeklilik kutsal bir haktır, yüce bir mertebedir” diye konuştu. 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °