Kaymakam Yazıcı hızlı başladı

Cumhurbaşkanlığı 12 Ağustos tarihli ve 31921 Sayılı Resmî Gazete Kararnamesi ile Safranbolu Kaymakamlığı’na atanan Şaban Arda Yazıcı Safranbolu’daki görevine hızlı başladı.

SAFRANBOLU 2.09.2022 15:24:00 0
Kaymakam Yazıcı hızlı başladı

Cumhurbaşkanlığı 12 Ağustos tarihli ve 31921 Sayılı Resmî Gazete Kararnamesi ile Kaş Kaymakamlığı’ndan Safranbolu Kaymakamlığı’na atanan Şaban Arda Yazıcı, ilk izlenimlere göre Safranbolu’da göreve hızlı başlayarak bir dizi ziyaretler ve geziler gerçekleştiriyor.

Göreve başladığı gün Safranbolu Kaymakamlığı önünde kurum müdürleri ve personeli tarafından karşılanan Kaymakam Yazıcı akabinde kurum müdürleri ile tanışma toplantısı düzenledi.

Gerçekleştirilen tanışma toplantısında geçmişten bugüne korunan Safranbolu gibi bir emanete sahip çıkmanın en büyük hassasiyet olduğuna vurgu yapan Safranbolu Kaymakamı Yazıcı yaptığı konuşmada, “Hiç bir görev yerime tercihle gitmedim. Devletimiz ne uygun görürse orada vatandaşlarımız için çalışmaktan onur duyarız. Çalıştığımız ortamdaki huzur çok önemli. Buraya atandığım ve sizlerle çalışma fırsatı yakaladığım için mutluyum. Safranbolu'yu değerli büyüklerimiz geçmişten bugüne büyük bir titizlikle korumuşlar. Onların izinden giderek emanete sahip çıkmak görev süremiz içinde en büyük hassasiyetimiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, görevlerinizde muvaffakiyetler diliyorum." dedi.

Yazıcı ilk ziyaretlerinden birini şehit ailelerine yaptı

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ilk ziyaretlerinden birini Şehit Oğuz İnan ve Şehit Kemal Ünal'ın ailelerine evlerinde ziyaret ederek gerçekleştirdi.

Ziyarette Kaymakam Yazıcı'ya Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Miraç Çoban, Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hasan Arıkan, Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur, Vakıf Müdürü Yusuf Özyavuz eşlik etti.

Safranbolu Kaymakamı Yazıcı ziyarette yaptığı konuşmasında, "Şehit ailelerimiz bu cennet vatan için canlarını feda eden Şehitlerimizin devletimize emanetleri. Her daim başımızın üstünde yerleri vardır. Elimizden geleni onlar için yapabilirsek, dertlerine hemhal olursak onur duyarım. Tüm şehitlerimiz makamları ali olsun. Allah ailelerimize sağlık, afiyet versin versin." ifadelerine yer verdi.

Ziyarette Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur tarafından edilen dualarla tüm şehitlerimiz yad edildi.

Bir yandan ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerine gelen misafirlerini ağırlayan bir yandan iade-i ziyaretler gerçekleştiren Kaymakam Yazıcı bir yandan da şehri tanımaya, şehri gezmeye devam ediyor.

Tarihi Çarşı’da esnaf ziyareti

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu’nun gözbebeği olan Eski Çarşı’da esnafları ziyaret ederek hem esnaflarla tanıştı hem de esnaflara hayırlı bol kazanç temennilerinde bulundu.

Safranbolu tarihine ışık tutan en önemli zanaatkarlarının bulunduğu Yemeniciler Arastası (Arasta Çarşısı), Bakırcılar Çarşısı, Demirciler Çarşısı’nda da ziyaretler gerçekleştiren Yazıcı, zanaatkarlardan işleriyle ilgili bilgiler aldı.

Demirciler Çarşı’sında kolları sıvayan Kaymakam Yazıcı, bir yandan demir dövdü bir yandan da el işçiliğiyle yapılan ürünleri inceledi.

Yemeniciler Arastası’nda Yemeni yapan tek usta olarak kalan Erhan Başkaya’yı da ziyaret eden Yazıcı, Safranbolu yemenisinin tarihi geçmişi, Yemeniciler Arastası’nın geçmişe ışık tutan mücadelesini ve yemeni yapımının ayrıntılarını Yemenici Erhan Usta’dan dinledi.

 

Yazıcı’dan Yazıköy ziyareti

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Yazıköy'lülerle bir araya geldi.

Kaymakam Yazıcı'nın ziyaretinde hazır bulunan Yazıköy Muhtarı Deniz Tüzer, köyün tarihi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Yazıcı, ziyaretten ve misafirperverlikten dolayı köy halkına teşekkür etti.

 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °