Kaymakam Ürkmezer Meşeli Boğaz Kur´an Kursunda Kahvaltı Programına Katıldı

Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile başlatılan “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyası nedeniyle Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kahvaltıy

GÜNCEL 27.07.2019 14:57:00 0
Kaymakam Ürkmezer Meşeli Boğaz Kur´an Kursunda Kahvaltı Programına Katıldı
 
Meşeliboğaz Muharrem Yalın Yatılı Erkek Kur´an Kursunda düzenlenen kahvaltı programına Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer´in beraberinde İlçe Müftüsü İsmail Temur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve Safranbolu´nun köy ve mahalle muhtarları da katıldı.
 
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yardımlaşma ve dayanışmanın arttığını ve her ne anlamda olursa olsun yardımlaşma ve dayanışma hususunda milletçe tüm dünyaya örnek olduğumuzu vurgulayan Ürkmezer; “ Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı İşbirliği ile başlatılan bu güzel kampanyaya vesile olan herkesi kutluyorum. Kurban Bayramına sayılı günler kaldı başta bizler olmak üzere, tüm kurumlarımızdan ve siz değerli muhtarlarımızdan ve ulaştığımız herkesten bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. Bilindiği üzere Meşeliboğaz Muharrem Yalın Yatılı Erkek Kur´an Kursumuz İlçe Müftülüğümüze bağlı devletimizin bir kurumudur, içimiz rahat bir şekilde yardımlarımızı yapabiliriz. Önemli hususlardan biri yaz aylarında bilindiği gibi camilerimizde ve belirlenen uygun yerlerde Kur´an kurslarımız açılıyor. Kuran kurslarımız olsun diğer bütün kurslarımızda amacız tabiki öncelikle eğitim öğretimdir ama diğer bir amaç ise vatandaşlarımızın iletişimlerinin de artması olmalıdır. İlçe Milli Eğitim, Halkeğitim ve Müftülüğümüz vasıta ile birçok kurs açıyoruz amacımız dediğimiz gibi sadece eğitim,öğretim ve  meslek edindirme değil, insanların sosyalleşmesi de. Aynı minvalde Kur´an kurslarımızda da sadece Kur´an eğitimi değil, insanlar arasında yardımlaşmanın artması, iletişim bağlarının kuvvetlenmesi amacımız olmalı. Ayrıca Kurslarımızı sadece belirli yerlere vatandaşların gideceği değil vatandaşlarımıza yakın, ulaşımı kolay yerlere açmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit ve araştırma çalışması yapılacaktır” diye konuştu.

Program esnasında Türkiye genelinde başlatılan ve yoğun ilgi gören “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyası hakkında İlçe Müftüsü İsmail Temur tarafından bilgi verildi.
 

Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °