KARDEMİR´DE İSG HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş.´de (KARDEMİR), ´İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası´ etkinlikleri Kok bataryalarında Acil Durum Tatbikatı, Tertip Düzen Sistemi kapsamında yeniden düzenlenen Kontinü Haddehane Torna ve CNC Atölye

GÜNCEL 11.05.2016 17:44:26 0
KARDEMİR´DE İSG HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

 

İSG haftası etkinlikleri kapsamında Kok babrikalarının 5-6 nolu bataryalarında yapılan tatbikatta senaryo gereği, batarya gaz dağıtım bölgesindeki sızıntıdan zehirlenen işçiye Kardemir Sağlık Ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralının ambulans ile hastaneye sevk edilmesi sağlandı. Tehlike oluşturan gaz tahliye edilirken sızıntı ise anında giderildi.
Tatbikat sonrası Sağlık ekipleri ve Kok Fabrikaları Müdürlüğüne bağlı personel ile değerlendirme toplantısında bir araya gelen KARDEMİR Genel Müdürü Uğur Yılmaz, tecrübe paylaşımında bulunarak, çalışanların önerilerini aldı.
Olası acil durumlarda, Karabük´teki sağlık birimleri ile de hızlı temas kurulması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “ Acil durumlar, iyi bir koordinasyon gerektirir. Hem olay yerinde ilgili ünitelerimiz bu koordinasyonu çok iyi sağlamalı, hem de sağlık birimlerimiz Karabük´teki diğer sağlık birimleri ile hızla koordine olabilmeli. Tatbikata katılanlar varsa eksikliklerini hemen gidermeli. Bir hafta boyunca acil durum tatbikatları, kaza paylaşımları, eğitimler ve hayata geçirdiğimiz diğer sistematikler ile bu haftayı dolu dolu geçirdik. Bu faaliyetleri aralıksız sürdüreceğiz. Kardemir´de hedefimiz sıfır iş kazası. Kazasız çelik üretiminin ulaşılabilir bir hedef olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Tüm faaliyetlerimizde İş Sağlığı ve Güvenliği önceliğimiz olacak. Çalışanlarımızdan gelen İSG önerilerini titizlikle inceleyecek ve uygulayacağız.” dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri, çalışan ailelerinin de katıldığı Kontinü Haddehane Torna ve CNC Atölye Formenliğindeki 5S bayrak töreni ve enerji kesme - verme eğitimleri ile son buldu.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °