'Kardemir 2022´yi İhracat ile Açıyor'

Türkiye´nin ilk ve öncü sanayi kuruluşu Kardemir A.Ş., tamamlanan sertifikasyon süreçleri ve gün geçtikte gelişen üretim kabiliyetleri ile birlikte yurt içi tedarikin ardından, demiryolu tekerleğinde ihracata da başladı.

GÜNCEL 20.10.2021 15:49:03 0

 

 Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Avrupa Birliği´ndeki alıcılarla yapmış olduğu anlaşma kapsamında 30 bin adet yük vagonu tekerleği ihraç edecek.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR)´den konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Türkiye´nin ilk ve tek, bölgenin ise sayılı Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisi´ne sahip şirketimiz, Avrupa Birliği (AB) bölgesindeki alıcılar ile varmış olduğu anlaşma sonucu 30.000 adet yük vagonu tekerleği ihraç edecek. 2021 yılında yerli yük vagonu tekerleği ihtiyaçlarının tamamını karşılayarak ülkemizin bu alandaki dışa bağımlılığını sonlandıran şirketimiz, milli servetimizin yurtdışına çıkmasını engellerken ihracatları ile de döviz girdisine katkı sağlamaktadır.Yıllık 200.000 adet demiryolu tekerleği üretim kapasitesine sahip fabrikamız, tamamladığı sertifikasyon süreçleri ile başta Avrupa pazarı olmak üzere demiryolu taşımacılığında kullanılabilecek yük vagonu tekerleklerini dünyaya ihraç edebilme yeterliliklerine sahip olmuştur. '2022 yılında AB Bölgesi´ne başlayacak olan ihracat sevkiyatlarımız sayesinde, şirketimizin ve ülkemizin üretim gücünü Avrupa´ya tanıtırken bir yandan da ülke ekonomimize katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Sadece demiryolu tekerleğinde değil, sahip olduğumuz ve Türkiye´nin ilkleri arasında yer alan demiryolu rayı, ağır profil ve 5,5-56 mm kangal ile demir ve çelik alanında ithalat ile mücadele etmeye devam ederken, ihracat ve pazarlama çalışmalarımız ile de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz.' denildi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °