Karabük`ün Trafik Çilesi Meclis Gündeminde

Karabük`ün her gün artan trafik çilesi bir kez daha Meclis gündemine taşındı.

SİYASET 21.08.2013 19:17:56 0
Karabük`ün Trafik Çilesi Meclis Gündeminde

Geçtiğimiz Nisan ayında da Karabük’ün sorunlu yolları için önerge veren CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Karabük’te motorlu araç sayısının her geçen gün artmasına karşın yollarda yeterli ve gerekli iyileştirmelerin yapılmadığı dolayısıyla trafik sorununun artarak devam ettiği yönündeki şikayetleri yine hazırladığı bir önergeyle İçişleri Bakanı Muammer Güler`e sordu. Karabük  Üniversitesi Eğitim ve Araştırma  Hastanesi önünde süren DSİ çalışmaları sebebiyle yaklaşık  40 gün sonra açılan bölünmüş yolun ortasındaki çukurun tehlike saçtığına da dikkat çeken Öğüt, önergesinde şu soruları yöneltti:

“1) Kentte özellikle 16:30 - 18:00 saatleri arasında trafik sıkışıklığı yaşandığı, özellikle eski Atatürk anıtının kaldırıldığı dönel kavşakta  yolun kitlendiği göz önünde bulundurulduğunda bu sorunun çözümü için ne tür bir çalışma yapılması planlanmaktadır?

2) Her geçen gün artan araç sayısına rağmen özellikle ana arterlerde önlem alınmadığı ve yol genişletme çalışmalarının yapılmadığı doğru mudur; doğru ise gerekçesi nedir?

3) Şirinevler Mahallesi`nde yapımı süren hastanenin hemen yanında DSİ tarafından dere ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Çalışmalar sebebiyle bir ayı aşkın süre sonra bölünmüş yolun bir kısmı trafiğe açılmıştır. Trafiğe açılan yolda hiç bir güvenlik tedbiri alınmadığı doğru mudur; doğru ise sürücülerin tehlikeye atan mevcut durumla ilgili ne zaman önlem alınması planlanmaktadır?

4)  Söz konusu yolun yanı başındaki çukurun sürücülere tehlike arz ettiği bilgisi ışığında neden emniyet şeridi konulmamıştır?”


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °