KARABÜK MEİLLAND GÜLLERİ İLE FARKLI BİR GÜZELLİĞE KAVUŞTU

Karabük Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Tarafından Kaldırım, Kavşak Ve Orta Refüjlere Şubat Ayında Dikilen Meilland Güllerinin Açmasıyla Birlikte, Şehir Apayrı Bir Güzelliğe Kavuştu

GÜNCEL 3.06.2015 20:45:23 0
KARABÜK MEİLLAND GÜLLERİ İLE FARKLI BİR GÜZELLİĞE KAVUŞTU

Baharı rengarenk lalelerle karşılayan Karabük, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bu kez de kırmızı, beyaz, sarı güllere büründü.
Nisan-Mayıs aylarında açan ve zor hava koşullarında dayanıklı olan dünyaca ünlü meilland gülleri, Kasım-Aralık aylarına kadar çiçek açmaya devam edecek. Mis kokulu ve katmerli güllerin şehre kattığı görsel şölen, vatandaşlardan da büyük beğeni topluyor.
Karabük`ü yeşile büründürme çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü, meilland güllerinin fazla bakım istemeyen, kolay yayılan, bol çiçek açan, yılın 8 ayı çiçekli kalabilen, kuraklığa, egzoz gazına, toza ve -35 C ile +50 C sıcaklığa dayanıklı, verimsiz topraklarda bile zorlanmadan gelişebilen özellikleri ile şehir peyzajında kullanılabilecek en elverişli, mevsimlik çiçeğe göre bakımı daha kolay, maliyeti daha az bitkilerden birisi olduğunu vurguladılar.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °