Karabük Orman Yangın Haritası

Karabük Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy, geriye dönüm 10 yıllık yangın haritasını çıkardıklarını ve buna göre eğitim çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

GÜNCEL 27.03.2012 17:55:41 0
Karabük Orman Yangın Haritası

İşletme Müdürü Emin Uzunsoy, müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, ormanları yangınlardan koruma kapsamında şimdiden önlemelerin alındığını ve hazırlıkların hızla devam ettiğini söyledi. Yangınların çok yaşandığı bölgelerdeki yerleşim yerlerinde eğitim çalışması yapacaklarını da belirten Uzunsoy, “Yangınla ilgili tedbirleri aldık durum değerlendirmesi yaptık. Yangınların azaltılması kapsamında geriye dönük 10 yıllık yangın haritasını çıkarttık. Bu konuyla ilgili eğitici çalışmalarımız olacak. Bir proje hazırladık. 'Ormanımız Yanmasın Köyümüz Yok Olmasın' adıyla. Köy muhtarlarımızla projeyi yürüteceğiz. Haritaya baktığımızda yangınların çok çıktığı alanlar var. Bu alanlarda eğitim çalışmalarına hız vereceğiz” dedi.
Orman İşletme Müdürü Emin Uzunsoy, açıklamasında ayrıca ağaç dikimi ve kesimi konusun da 5 yıllık bir haritanın da belirlendiğini ifade etti.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °