'Karabük Belediyesi 1 Lira Avanta Yememiştir'

Karabük Belediyesi tarafından yapılan Karabük Mahallesi Anadolu Parkının açılışı yapıldı. Başkan Vergili, açılışta yaptığı konuşmada Karabük Belediyesi personeli ve başkanının 1 lira avanta yemediğini söyledi.

GÜNCEL 6.11.2013 17:29:27 0

Açılışın çocuk parkı olması münasebetiyle çocuklara ücretsiz pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır dağıtımının yapıldığı park açılışında, mahalle sakinleri adına konuşma yapan Karabük Mahallesi Muhtarı Kemal Özdemir, “Battı Çıktı’yı Sayın Başkanım yaptı. Evvelsi akşam Yenişehir’e gidiyordum, Ankara Caddesinden gideyim dedim, treni tam 11 dakika bekledim. İki makine 80 küsür vagon vardı. Geride çıkamadım araba geldi peşime. Onun için Sayın Belediye Başkanımın Karabük’e yaptıkları takdire şayan. Ama Sayın Başkanımı biz bu işte bir daha görmek istiyoruz. Açık ve sizlerin önünde söylüyorum. Yaptıklarını gördük. Bu yaptıkları onun bir dahaki dönemde yapacaklarının teminatı. Hepimiz bunu biliyoruz” dedi.

  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Tüm Yeşil Mahalle, Kapullu Mahallesi, Kurtuluş Mahallesi, Yenişehir, Kartaltepe, Atatürk Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Yeni Mahalle tamamının su boruları değişti. Evlerin su boruları da dahil tamamı değişti. Bunun da en kötü ihale bedeli 12 – 13 milyon liradır. Bu paranın da 3 – 4 milyon lirasını Belediye Başkanı avanta yer veya siyasi partiye peşkeş çeker, 3 – 4 milyon lirada müteahhit kazanır, gerisi de yapıma gider. Biz bu işi kaç paraya yaptık. Biz bu işe harcadığımız en fazla 2 milyon TL’dir. Birileri alt yapı yapmış, ne alt yapısı yapmış, ne alt yapısı yapmış. Karabük’te işte bütün su boruları değişti. Karabük’ün yüzde 75 su borusu değişti. Ne kadar kansorejen boru, 400’lük boru varsa asbestli, tamamı değişti. Onları da saymadık daha bu hesapların içerisinde. Bizim Yaylacık’ta ki ana depolarımıza gelen Soğuksu Mahallemize dağıtım borularımız, şebeke borularımızın tamamı asbestli boruydu, bunların da tamamı değişti. Demek ki para tasarrufu iyi hesap yapıldıktan sonra ciddi harcama yapıldıktan sonra para tasarrufu yapılabiliyor ya da artıyor. Şimdi bize diyecekler ki, ‘bu parayı nerden buldunuz?’ İşte biz parayı buradan bulduk. Karabük Belediyesi’nin, sizlerin parasının 1 lirasını dahi kimseye çarptırmadık, avanta olarak yedirmedik. 3 gün evvelki bir televizyon programında aynen şunu söylediler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı programında gazetecinin biri; ‘efendim şu konuyu bir ayıralım da diğer Belediye Başkanları hiç avanta yemiyor mu? Yahut avanta vermiyor mu?’ gibi bir laf etti. Ben iddia ediyorum ne Karabük Belediyesi’nin personeli, ne de Belediye Başkanı 1 lira avanta yememiştir. Türkiye’de ki tek örneğidir ve ben biraz evvel muhtarım değindi dedi ki; ‘çok kıymetli Belediye personeli’ dedi. Evet, doğru ama bu personeli ben alıp gelmedim. Bu personel benden 3- 4 dönem evvel ki personelin aynısı. Müdürlerimiz de çalışanları da hepsi. Bir tek şunu yapıyorlar bizim programımıza uyuyorlar ve hiçbir programımıza da hiç birisi aksaklık çıkarmıyor. Elinden geldiği kadar çalışıyor, yapabildiğinin en iyisini yapıyor. Biz de hiçbir personelimizin yeriyle oynamadık, ben bir evvel dönemki müdürlerle çalışıyorum. Sizin huzurlarınızda tüm belediye personeline, müdürlerine, çalışanlarına, işçilerine, temizlik elemanlarına hepsine burada ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki çalışmaları Karabük’e hizmetleri de aynen devam eder. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Ayaklarınıza sağlık. Parkımızı açıyoruz, yarın bir gün yollarımızın da eksikliklerini tamamlarız. Mahallemize çok daha iyi hizmetleri de veririz. Sağ olun, ayaklarınıza sağlık” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek çocuklar tarafından toplu halde kurdele kesildi.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °