Kar Gaz ın Desteği Safranbolu Belediyesinin Yüzünü Güldürdü

Yetkililerden edinilen bilgilere göre bütün maliyeti Kar-Gaz tarafından karşılanan asfalt plenti bugün TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından açılıyor.

GÜNCEL 23.05.2011 19:42:57 0
Kar Gaz ın Desteği Safranbolu Belediyesinin Yüzünü Güldürdü
Safranbolu Belediye Başkanı Necdat Aksoy yaptığı açıklamada, “Safranbolu için hayati önem taşıyan asfalt tesislerini 24 Mayıs 2011 tarihinde açıyoruz. Asfalt tesisleri bizim için çok önemli. Safranbolu'nun insanlarının sürekli yaşadığı, sürekli kullana geldiği yollarımız maalesef yıllardan bu yana kullanılan alt yapı sisteminin yapısı yeterli olmaması, özellikle asfalt plentimizin üretmiş olduğu asfaltın standarttın altında olması sebebiyle çok kötü bir yapısı var. 2009 yılında göreve geldiğimizde Safranbolu'nun sorunlarını öncelikli sıralamaya dizdik. Bu sıralamanın başında birinci maddesi asfaltlarımızın kötü olduğu ve bunun değiştirilmesi konusuydu.
 Bu sorunu ele alır almaz önümüzde kar-gaz çalışmalarının yapılacağı ve şehrin baştan sona kazılacağı gerçeği ile yüz yüze geldik. Safranbolu 2012 yılında kar-gaz şirketin programındaydı, doğal gaz kazı çalışması hususunda. Gerek Genel Müdürümüzün bize sağlamış olduğu destekle gerekse yönetim kurulunun almış olduğu karar ile 2012 yılında yapılacak olan çalışmalar bizim girişimlerimizle 2010 yılına aldık.
 2010 yılında Safranbolu'da Emek Mahallesi başta olmak üzere Yeni Mahalle ve Atatürk Mahallesinin bir kısmı doğalgaz çalışmaları tamamlanarak bize asfalt yapımına hazır hale getirildi.    Bizim en büyük sorunlarımız başta söylediğim gibi asfalt yapımızın çok kötü olmasıydı. Tabi bu süreçte eski asfalt plentimiz 1986 yılında bu şehre kurulmuş olan ve Kardemirin yan ürünü olan RT9 diye bildiğimiz bir yağ sistemi ile üretilen asfalttı.

Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °