Kaçış Planının adı: KONYA

Karabük Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Refik Polat’ın görev süresi bittiğinde Selçuk Üniversitesi’nde devam edeceğinin duyulması Polat’a olan tepkilerden dolayı kamuoyunda kaçış planı şeklinde değerlendirildi.

GÜNCEL 25.04.2023 18:01:00 0
Kaçış Planının adı: KONYA

 

Resmi Gazete’de 19 Mart 2015 günü Karabük Üniversitesi Rektörü olarak  atama kararı yayımlanan Prof. Dr. Refik Polat, 2015 yılından günümüze kadar Karabük Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı. 

Karabük Üniversitesi’ni ve Karabük’ü yabancı öğrenciyle dolduran, hem akademik personelinin hem de şehrin talep ve isteklerine kayıtsız kalan KBÜ Rektörü Polat 2 dönem rektörlük görevinin ardından kadrosunu Selçuk Üniversitesi'ne aldırmasıyla Karabük’ü terk edeceği anlaşıldı. 

Prof. Dr. Refik Polat’ın Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Akademik’te kadrosunun Selçuk Üniversitesi’nde olduğunun görülmesi Karabük kamuoyunda Polat’ın ‘kaçış planı Konya’ şeklinde yorumlanırken Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü rahmetli Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın görev bitiminde de Karabük için mücadele etmesi, Karabük’ten ayrılmaması ve Karabük’e bir Karabüklü gibi hizmet etmesinin aşikar olduğu bir ortamda görev süresi bitmesiyle memleketi Konya’ya gidecek olan Polat’ın şehirden, akademik personelden ve yeni atanacak rektörden çekindiği konuşulmaya başlandı.

Karabük Üniversitesi personelinde, öğrencilerinde ve şehirde yaşanan olumsuz hava ve tepkilerin, Polat’ın koltuğu gittikten sonra daha artacağından böyle bir karar aldığı kamuoyunda düşünülüyor.

Ayrıca söz konusu bu durum Karabük’ün kullanılıp atıldığı ve şehrin dinamiklerinin gerekli tepkileri vermekte yetersiz kaldığını da ortaya çıkardı.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °