Jandarma kaçak kazıya geçit vermedi

Safranbolu'ya bağlı Çavuşlar Köyü’nde kazı yaptığından şüphelenilen 5 kişi Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.

GÜNCEL 16.05.2023 16:06:00 0
Jandarma kaçak kazıya geçit vermedi

 

Safranbolu'ya bağlı Çavuşlar Köyü’nde kazı yaptığından şüphelenilen 5 kişi Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinde Safranbolu Çavuşlar Köyü mevkiinde kaçak kazı yaptıklarından şüphelenilen H.K. (33), M.Y. (68), M.B. (30), M.E. (41) ve Ö.K. (29) isimli şahısların kaçak kazı yapmak için gittikleri 2 araçta kontrol yapılarak kaçak kazı yapmak için kullanılan aletler yakalandı.

Konuyla ilgili olarak Karabük İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Karabük İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; Safranbolu ilçesi Çavuşlar Köyü mevkiinde kaçak kazı yaptıklarından şüphelenilen H.K. (33), M.Y. (68), M.B. (30), M.E. (41) ve Ö.K. (29) isimli şahısların kaçak kazı yapmak için gittikleri 2 araçta yapılan kontrolde kaçak kazı yapmak için kullanılan (1) adet jeneratör, (1) adet hilti, (1) adet uzatma kablosu, (1) adet kürek (1) adet kazma, (1) adet çekiç, (1) adet koli bandı, (10) metre kablo, (1) kg amonyum nitrat, (2) adet patlamaya hazır el yapımı patlayıcı madde ve (3) adet patlayıcı maddenin etkisini artırmak için kullanılan tel sünger ile birlikte yakalanmışlardır. Şüpheliler, yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilecektir.” denildi.

Ayrıca Karabük İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması maksadıyla tarihi esen kaçakçılığı ve kaçak kazı olayları ile mücadele faaliyetlerinin aralıksız olarak devam edileceği vurgulandı.


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °