Huzur Evinde Eğlence Düzenlendi

Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği, Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile birlikte Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevinde bir eğlence programı düzenlediler.

GÜNCEL 24.03.2012 13:05:59 0
Huzur Evinde Eğlence Düzenlendi

Düzenlenen programa; Vali Vekili Abidin Ünsal, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan ve Yöneticileri ile öğrenciler katıldı. Yücel Huzurevi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazilet Demirezen program öncesi yaptığı açılış konuşmasında, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasının Yaşlılar Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Büyüklerin varlığı, bağlı olduğu ailenin temel direği ve temel dirliğidir. Çocuklarımıza, büyüklerine saygı ve sevgiyi çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü çok iyi sağlamlaştırmalıyız. Büyüklerimizi sadece özel günlerde değil, yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu hissettirmeliyiz. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden biri de, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözüme ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır. Yaşlılık hayatın en özel dönemlerinden biridir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” dedi.

Karabük Milletvekili Osman Kahveci ise, “Öncelikle insanlar kendilerini hangi yaşta hissediyorlarsa o yaştadırlar. Dolayısıyla hepimiz genciz. Bugün gerçekten anlamlı bir gün. Sizlerin burada huzur içinde yaşadığınıza şahit oluyoruz. Sizler geçmişte yaptıklarınızla bizleri ve bu ülkeyi bugünlere getirdiniz. Bu ülkeye ve insanlığa büyük hizmetler yaptınız. Sizlere saygı ifadesi bile az gelir. Sizin yaptıklarınızı saygıyla anmak bizlerin bir vefa borcudur. Devletimiz bütün imkanlarıyla sizlerin yanındadır. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Ben sizlere sağlıklı, nice uzun ömürler diliyorum' diye konuştu. Vali Vekili Abidin Ünsal ise, yaşlı kelimesini kabul etmediğini, büyüklerin deneyim ve tecrübeye sahip kişiler olarak anılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Öncelikle Sayın Valimiz İzzettin Küçük’ün sizlere selam ve saygılarını iletmek istiyorum. Kendileri şehir dışında olduklarından dolayı bugünkü programa katılamadılar. Ben haftanızı kutluyorum. Hepinizin ellerinden öpüyorum. Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Ben dernek çalışanlarının gönüllülüklerini yüzlerinden hissettim. Onları da kutluyorum. Her zaman sizlerin yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından Yaşlılar Haftası dolayısıyla hazırlanan pasta, protokol üyeleri ve yaşlılar tarafından birlikte kesildi. Huzurevindeki etkinlik, öğrencilerin müzik programı ile devam etti. Öğrenciler ve huzurevinde kalan yaşlılar dans ederek oyun oynadılar.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °