Hedef 1 Milyon Ziyaretçi

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Emitt 2011 Turizm Fuarında yapılan tanıtım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

GÜNCEL 12.02.2012 13:04:24 0
Hedef 1 Milyon Ziyaretçi

Karabük ili çerçevesinde Eskipazar, Yenice ve Eflani ile aynı standın içerisinde beraberiz diyen Başkan Aksoy, Safranbolu olarak SAKEM’in çalışmalarının ön planda olduğuna vurgu yaptı.Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Emitt 2011 Turizm Fuarında yapılan tanıtım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Karabük ili çerçevesinde Eskipazar, Yenice ve Eflani ile aynı standın içerisinde beraberiz diyen Başkan Aksoy, Safranbolu olarak SAKEM’in çalışmalarının ön planda olduğuna vurgu yaptı.Aksoy gazetecilere yaptığı açıklamada Karabük standının büyük bir kısmını SAKEM’in oluşturduğunu, SAKEM’de üretilen ürünlerin fuarda gösterime sunulduğunu dile getirdi. Başkan Aksoy Safranbolu Kültür Eğitim Merkezinin çalışmalarını detaylandırarak yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi;

“Cam mozaiklerimiz, ahşap işlemelerimiz, yemek üretimiyle ilgili gayretli çalışmalar var. Onların hazırladığı erişteler standımıza gelen ziyaretçilere ikram ediliyor. Tarihi Osmanlı Macunumuz şekercimiz burada. Yöresel el ürünlerimizi yapan esnaflarımız buradalar. 6. holde Safranbolu turizmcilerimiz var otelcilerimiz lokumcularımız buradalar. Safranbolu bu sene çok yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Hep birlikte hareket ediyoruz. Buradaki standımızda olağanüstü bir hareketlilik var. SAKEM bu sene gerçekten güzel hazırlıklar yaptı. Eskipazar’ın güzel bir çalışması var. Onların çalışmalarından fevkalade memnunuz. Bize katkı ve destek sağlıyor. Yenice de aynı şekilde buraya katıldı. İnanıyorum ki bu fuardan sonra Safranbolu’nun tanıtımı daha farklı olacak. Ulusal Medyanın olağanüstü bir ilgisi var. İlk günden 3. güne 8’in üzerinde televizyon kanalına demeçler verdik. Bizim standımızın ortasında tarihi kentler birliği encümen toplantısını yaptı. Prof. Dr. Metin Sözen hocam koşa koşa ilk buraya geldi. Çok merak ediyordum Safranbolu standı acaba nasıl oldu diye. Sayın hocamız bütün il stantlarını gezdikten sonra onun da kanaati bu tür çalışmaları desteklemek. Tarihi Kentler Birliği bundan sonraki çalışmaları destekleyecek. Diğer üyelerini de bu şekilde çalışma konusunda teşvik edecek. Çok güzel bir çalışma oluyor. Safranbolu’nun marka değeri bu tür fuarlarda gitgide artıyor. Turizmde geçen yıldan bu yana elde ettiğimiz %25 lik turizm artışı, bu fuarlarla daha da fazlalaşacak. Bizim amacımız Safranbolu’da 1 milyon turisti ağırlayabilmek. Şu anda 600 bine doğru koşarak gidiyoruz. Bu tanıtımlarımız sürdükçe bununla ilgili güzel sonuçlar almaya devam edeceğiz. Fuara SAKEM güzel çalışmalar hazırladı. Fuar için yeni broşür hazırladık. Tasarımda Safranbolu için özel çalışmalar yaptık. Mikrolayt uçuşlarıyla ilgili tanıtımlar yapılıyor. Safranbolu her yönüyle Emitt fuarında tanıtılıyor.”


Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °