'Hazır Bulunuşluk' sınavı gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçeme ve Değerlendirme Merkezi tarafından Karabük Merkez´de 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere en iyi imkanların sunulması ve en yüksek verimin elde edilmesi ama

GÜNCEL 22.09.2021 15:26:49 0

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Hazır Bulunuşluk' sınavında, her öğrenciye sınav karnesi çıkarılacak, öğrenciler bir önceki yıldan kalan konu eksiklerini görecek. Ayrıca okul idarecilerine ve öğretmenlere ders ders öğrenci başarı düzeylerini gösteren sınav karneleri verilecek. Okullar tespitler doğrultusunda çalışmalarını yürütecek ve öğrencilerin bireysel ve grup gelişimlerini yakından takip edebileceği bir imkan sunulacak.

Kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlanan 'Hazır Bulunuşluk' sınavının hazırlanmasında emeği geçen Ölçme ve Değerlendirme Merkezi personeline teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, bu çalışmanın Karabük´ün akademik başarı çıtasının yükseltilmesinde büyük kazanım sağlayacağını belirterek 'Öğrencilerimize öncelikle başarılar diliyorum. Erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar çocuklarımızın izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla değişimleri izleme fırsatı sunan hazır bulunuşluk uygulaması bize bir yol haritası olacaktır. Çocuklarımızın her ders ve düzeyde yeterliliklerinin belirlenmesi, izlenmesi ve desteklenmesi için bir rehber niteliği taşıyacaklardır. Öğrencilerimize gerek akademik anlamda gerekse sosyal, kültürel ve sportif anlamda gelişimlerinin sürekli takip edilmesi ve onlara zaman zaman geri dönütler verilmesi eğitim sürecinin en önemli köşe taşlarından biridir. Bu bağlamda, günümüzde etkili eğitim sistemlerinin de kullanıldığı, öğrencilerin yapabilirliklerinin tanımlanarak net bir şekilde ortaya konulduğu 'Yeterlilik Temelli Ölçme Değerlendirme Sistemi' uygulamaları bu anlamda bir imkândır. Tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. ' dedi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °