Hastalara moral pikiği

Safranbolu Devlet Hastanesi ile Sağlık Gönüllüleri Derneği tarafından diyaliz hastalarına moral için piknik düzenlendi.

SAĞLIK 25.08.2014 11:59:20 0
Hastalara moral pikiği

Safranbolu Kent Ormanı`nda düzenlenen piknikte döner ve pilav ikram edilirken, hastalar çalışnan şarkılarla eğlendi. Safranbolu Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Sebahat Baylan, geleneksel olarak piknik düzenlediklerini söyledi.

Diyaliz hastalarının sürekli makineye takılı olarak yaşadıklarını ve morale çok ihtiyaçları olduğunu ifade eden Baylan, 'Safranbolu Devlet Hastanesi ve Sağlı Gönüllüleri Derneği işbirliğinde 4 yıldır hastalarımız için piknik düzenliyoruz. Diyaliz dışında hastalarımız ile bir arada olmuş oluyoruz. Onlar bu durumdan çok mutlu oluyorlar. Onların morallerini bu tür etkiliklerle yüksek tutmaya çalışıyoruz. Böylece hastalarımızla bilmediğimiz yönlerimizi de öğrenmiş oluyoruz' dedi.

Safranbolu Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Nuriye Sığın Toker de, 'Safranbolu Sağlık Gönüllüleri Derneği olarak  hastaemizin müdür ve hastanemizi başhemşiresi bize böyle bir teklifle geldiler. Bu etkilikle hem hastalarımızın morali düzelmiş oldu hem de personelimiz ile hastae dışında güzel bir vakit geçirmiş oldular. Ben burada emeği geçen herkeseteşekkür ediyorum. Biz dernek olarak da hastalarımızı ne ihtiyacı varsa onları da gidermeye çalışıyoruz. Bu dernek yardım seve halkımızın destekleriyle ayakta duruyorlar' şeklinde konuştu.

Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara da, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, 'Safranbolu Devlet Hastanesine yardımlarından dolayı Safranbolu Sağlık Gönüllüleri Derneğine teşekkür ediyorum. Biz 1.5 yıl Safranbolu`da görev yaptık. O dönemde de çok destekleri oldu. Bizi her anlamda desteklediler. Hastalarımızın moral ve motivasyonunu artırmak için böyle bir etkilik düzenlendi. Hstae müdürümüze, başhemşiremize ve emeği geçenlerin eline sağlık. Böyle etkinliklerin hem hastayı hem personeli kaynaştıma açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Safranbolu`da çok şey yapılıyor. Halkımız en güzeline layıklar. Hastanenin birinci kısmı bitti, ikinci kısmı da hızla yapılıyor. Safranbolu 7-8 ay sonra çok daha iyi bir yere gelecek sağlıkta' ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı da, güzel bir etkinlik olduğunu belireterek, bu tür organizasyonların hem çalışanlar hem de hastalar için güzel bir motivasyon olduğunu anlattı. Sarı, 'Bu tür organizasyonları mümkün olduğunca çok yapmaya çalışıyoruz. Hastalarımızla sadece doktor hasta ilişkisi değil bir arkadaş ilişkisi de kurarak onları rahat ettirmeye çalışıyoruz.'

Etkinliğe; AK Parti Milletvekili Osman Kahveci, Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kara, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş, Safranbolu Devlet Hastanesi Müdürü Yüksel Korkut, diyaliz servisi personeli ve hastalar katıldı.


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °