“Hangi aşıya ulaşmak mümkünse bir an önce onu olmakta fayda var”

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, aşı konusunda arada kalmadan bir an önce aşı olunması gerektiğini ifade ederek toplumsal bağışıklığın ne kadar erken kazanılırsa o kadar erken güvende olunacağını belirtti.

GÜNCEL 24.05.2021 12:22:04 0
“Hangi aşıya ulaşmak mümkünse bir an önce onu olmakta fayda var”

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ailesinde her iki aşıyı da yaptıranın olduğunu vurgulayarak, “Aşı konusunda Sinovac ve Biontech arasında kalmaya gerek yok. Hangi aşıya ulaşmak mümkünse bir an önce onu olmakta fayda var. Bunu ailesinde her iki aşıyı da olmuş yakınları olan ve kendi ailesine de aynı tavsiyede bulunmuş bir hekim olarak söylüyorum. Dedem, anneannem, dayım, halam Sinovac aşısı oldular; eşim, annem ve babam ise Biontech. Aşı sıraları geldiğinde hangisi varsa onu yaptırdım.” dedi.

 “Unutmayalım toplumsal bağışıklık ne kadar hızlı gelişirse o kadar güvende olacağız”

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı aşılanmanın önemine vurgu yaparak, “Hem insanlarımızın hayatını korumak, hem de normal yaşantımıza dönebilmek için aşılanma çok önemli. Sn. Bakanımızın verdiği bilgilere göre önümüzdeki ay aşı olacak yaş grupları çok genişleyecek görünüyor. Bu durumda ‘Ben bu aşıyı istemiyorum, diğerini bekleyeceğim.´ demek bilimsel temeli olan mantıklı bir davranış olmayacaktır. Örneğin şu anda Biontech aşısı için hem birinci doz, hem de ikinci doz için randevu verebiliyoruz. Sinovac için ise yalnızca 2.doz randevuları verilebiliyor. Bir hafta/on gün içinde Sinovac aşısı için tekrar 1.doz randevusu açılacağını öngörüyoruz ama bunu beklemeye ne gerek var? Tüm dünyanın ulaşmak için gayret gösterdiği bir aşıyı vurulma imkanınız varsa başka bir aşı için zaman kaybetmenin ne anlamı var? Aralarında güvenlik farkı olsa; biri şu gruplar için daha iyi, diğeri bu gruplara daha uygun diye bilimsel bir kanıt olsa bizler zaten bu riski almayız. Unutmayalım toplumsal bağışıklık ne kadar hızlı gelişirse o kadar güvende olacağız ve öğrencilerimiz, esnafımız, tüm vatandaşlarımız özledikleri normal hayata o kadar çabuk dönecekler. Bunun için aylardır çaba gösteren, hatta bu uğurda canını veren sağlıkçılara, güvenlik güçlerine, memurlara, STK´lara, idarecilere vb. destek olmak istemez misiniz?” dedi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °