FESHANE`DE İLK GÜN OSMANLININ PARMAK İZİNE YOĞUN İLGİ

Feshanede Gerçekleşen Karabük Tanıtım Günlerinde Açılışın Ardından Safranbolu Sokağına ve Ürünlerine Yoğun İlgi Vardı

GÜNCEL 25.12.2014 21:24:12 0
FESHANE`DE İLK GÜN OSMANLININ PARMAK İZİNE YOĞUN İLGİ

Saat 12.30`da açılışı gerçekleşen programın ardından yapılan Safranbolu standının açılış törenine her yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısı gözlerden kaçmazken, ev sahipliğini Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy`un yaptığı programa İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel, TRT`de yayınlanan 80 ler Dizisinin Oyuncuları ve çok sayıda Karabüklü vatandaşımız katıldı.
Safranbolu standını gezen ve hayran kalan İçişleri Bakanı Efkan Ala; Safranbolu`nun Türkiye`nin incisi olduğunu ifade ederken, “Safranbolu`nun artık kendisini tanıtmaya ihtiyacı kalmamıştır. Sayın Başkanımız yaklaşık altı yıldır ekibi ile birlikte bir turizmci gibi büyük yatırımlar yapmış, korumacılık alanında da önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Ben Safranbolu`yu merak eden vatandaşlarımıza sesleniyorum.
“Safranbolu`yu gidin yerinde görün. Orası bambaşka, muhteşem bir yer. Başkanımızı ve ekibini kutluyorum” dedi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise; “Karabük bir cumhuriyet kentidir. Burada memleket özlemi çeken hemşerilerimizi bir araya toplamak ve memleket hasretlerini gidermek için güzel bir çalışma yaptık. Adeta Karabük`ü ve ilçelerini buraya taşıdık. Safranbolu`su, Eskipazar`ı, Yenice`si, Ovacık`ı, Eflani`si ile her ilçemiz burada tanıtılıyor. Safranbolu stantı ile Safranbolu havası, Safranbolu yöremizin tüm özellikleri halkımıza tanıtılıyor. Gerçekten çok güzel hazırlanılmış. Memleket hasreti çeken kardeşlerimize güzel bir duygu yaşatıyoruz. Büyük şehrin stresinden kurtulmak isteyenler büyük şehir kalabalığından bir nebze olsun ayrılarak memleket hasretini gidermek isteyen tüm Karabüklü hemşerilerimizi Feshaneye bekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Karabük Valisi Orhan Alimoğlu`da” İstanbul`da Karabük`lü hemşerilerimiz ile buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, “ burada bir nevi küçük bir Karabük kuruldu. Burada Karabük ve ilçelerinin tanıtılmasının yanında, hemşerilerimiz ile de hasret giderme fırsatı buluyoruz. Tüm ilçelerimiz etkinliğe güzel hazırlanmışlar. Hepsini kutluyorum. Safranbolu ise ülkemizin en güzel ilçelerinden birisi. Safranbolu tarihi dokusunun yanında geçmişle günümüzü birleştiren de önemli bir görev üstleniyor. Bu sebeple biz idarecilere de gerek korunmasında gerekse tanıtımında büyük görevler düşüyor. İşte bu nedenle buradayız. Ben bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese başta Safranbolu Belediye Başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; “Safranbolu`muzu; el sanatlarımız, görsellerimiz, yaşatmaya çalıştığımız soyut olmayan mirasımız ile birlikte İstanbul Feshane` ye taşıdık” dedi.
İstanbul Feshane` de düzenlenen Karabük Tanıtım Günleri için Safranbolu Belediyesi çalışmaları hızla tamamlayıp İstanbul`da yaşayan Karabüklülere memleket özlemini gidermek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyleyen Başkan Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Yemenici, kalaycı, demirci ve cam işleme sanatının son ustaları kurulan Safranbolu Sokağı`nda mesleklerini icra ediyorlar. Karabük`ün ünlü yemekleri de İstanbulluların beğenisine sunulacak. Yöreye özgü, kuyu kebabı, gözleme, baklava, börek, keşkek, miyane helvası, zerde tatlısı bunlardan sadece bazıları. Eskipazar, Ovacık, Eflani ve Yenice ilçeleri de tarihi ve kültürel değerleriyle Feshane`de yer alacak.
SAKEM Feshane`de
SAKEM` Feshane`de de ilgi odağı olacağını şimdiden gösterdi. SAKEM ürünlerimize daha stantlar kurulurken ilgi vardı. Başta SAKEM` imizin çalışmaları olmak üzere Belediyemizin diğer faaliyetlerini özellikle turizm, korumacılık ve tanıtıma yönelik faaliyetlerini yine Safranbolu`nun görsellerini, kısacası Safranbolu`yu İstanbul`a taşıdık. Yerli ve yabancı konuklarımız el sanatlarımız, görsellerimiz, yaşatmaya çalıştığımız soyut olmayan mirasımız ile birlikte İstanbul`da Feshane` de görme imkânına sahip olacaklardır. Sonuç olarak Safranbolu`yu İstanbul`a getirdik. İnşallah çok güzel bir tanıtım günleri programını da başarı ile hep birlikte yaşayacağız. Zaten Safranbolu`muzun olduğu bölgede ilginin ne kadar yoğun olduğu görülmekte. Ben böylesi güzel bir etkinliğe vesile olanlara başta olmak üzere, stantlarımızı ziyaret eden ve beğenilerini ileten Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °