´Fabrikalar Kuran Fabrika´ KARÇEL, Erbil için imzaları attı

KARDEMİR, ´Fabrikalar Kuran Fabrika´ KARÇEL´in 3.600 tonluk Irak Erbil Çelikhane Fabrika Binası çelik konstrüksiyon imalatı ve montaj projesinde imzaları attığını açıkladı.

GÜNCEL 21.04.2021 12:37:58 0
´Fabrikalar Kuran Fabrika´ KARÇEL, Erbil için imzaları attı

KARDEMİR A.Ş.´den yapılan açıklamada,'Türkiye´nin ilk entegre demir çelik fabrikası Kardemir A.Ş.´nin bağlı ortaklığı olan Karçel A.Ş., ´Fabrikalar Kuran Fabrika´ unvanı ve misyonuyla yurtiçi ve yurtdışı proje çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bu kapsamda 2021 yılının ilk aylarında kazanılan Ford Otosan çelik konstrüksiyon imalat ve montaj ihalesinin ardından, 3.600 tonluk Irak Erbil Çelikhane Fabrika Binası çelik konstrüksiyon imalatı ve montaj projesi kapsamında Galıawa Group firması ile anlaşma imzalamıştır.' denildi.

'Türkiye´nin en büyük çelik yapı fabrikalarından biridir.'

1966 yılında Türkiye´nin ilk çelik konstrüksiyon atölyesi olarak faaliyetlerine başlayan KARÇEL´in Türkiye´nin en büyük çelik yapı fabrikalarından biri olduğunun belirtildiği KARDEMİR A.Ş. açıklamasında, 'Yaklaşık olarak 36.000 m2´lik kapalı alana ve 30.000 m2 açık alana sahip çelik yapı fabrikası CNC, elektronik, mekanik ve hidrolik modern tezgâhlarla teçhiz edilmiş olarak bugün sahasında Türkiye´nin en büyük çelik yapı fabrikalarından biridir. Birçok ulusal ve uluslararası projede yer alan şirket, ihracata sunduğu katkıların yanı sıra, yurtiçinde de önemli projelere imza atarak ithalata karşı önemli bir duruş sergilemektedir. Karçel A.Ş., Rusya´da Liman Genişleme, Afrika´da Demiryolu Hatları Kurulumu, Tayland´da Rafineri Modernizasyonu, Benin´de Otel Yapısal Çelik işi, Çanakkale Köprüsü ve Ordu Çamsan MDF-3 Tesis Yatırımı imalatları, Şişecam Soğuk Fırın Tamirleri, Afşin Elbistan A-Termik Santrali Modernizasyonu, Eti Bakır Samsun İşletmesi Boru Köprüsü İmalatları ve Siirt´te yapımı süren Türkiye´nin ilk çinko izabe tesisi kurulum, inşaat ve montajını paket olarak üstlenmiştir. 1966 yılında Türkiye´nin ilk çelik konstrüksiyon atölyesi olarak faaliyetlerine başlayan firma, pandemi nedeniyle piyasaların daraldığı ve ekonomik faaliyetlerimizin zorlaştığı şu günlerde, almış olduğu projelerle sektör içerisinde daha rekabetçi, daha güçlü, tüm paydaşları için daha çok değer yaratan bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.' ifadelerine yer verildi.

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °