ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ, E-II SINIFI HASTANE GRUBUNA YÜKSELDİ

Yapımı devam eden 25 yataklı (30 yatak kapasiteli) Eskipazar Devlet Hastanesi E-III sınıfı hastane grubundan E-II sınıfı hastane grubuna yükselmesi talebi onaylandı.

GÜNCEL 24.01.2017 17:07:14 0
ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ, E-II SINIFI HASTANE GRUBUNA YÜKSELDİ

 

Sağlık tesislerinin rollerini yeniden belirleme çalışması yapan Sağlık Bakanlığı hastaneleri bina, fiziki koşullar, donanım ve tıbbi teknolojik ihtiyaçlar, sağlık insan gücü kriterlerine göre planlamış ve Eskipazar da bulunan devlet hastanesini daha önceden E-III statüsüne kabul edilmişti.

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş´ın girişimleri ve uğraşları sonucunda Eskipazar da 2013 yılında yapımına başlanan 25 yataklı (30 yatak kapasiteli) Eskipazar Devlet Hastaneside E-II sınıfı hastaneler grubu statüsünde yaptırılması sağlandı.

2011 yılında Sağlık Bakanlığının hastanelerin rollerini belirleme çalışmalarıyla E-III statüsüne alınan Eskipazar Devlet Hastanesi Karabük Milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Prof.Dr.Burhanettin Uysal´ın girişimleri neticesinde  E-III sınıfı hastane grubundan E-II sınıfı hastane grubuna statüsüne alınmıştır. Hastanede mevzuata göre uzman doktor kadrosu bulunacak denildi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °