ESENTEPE 4-6 YAŞ GURUBU KUR´AN KURSU AÇILDI

Esentepe 4-6 Yaş Kur´an Kursu Açılışı Düzenlenen Törenle Yapıldı

GÜNCEL 16.02.2016 16:52:11 0
ESENTEPE 4-6 YAŞ GURUBU KUR´AN KURSU AÇILDI

 

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Vergi Dairesi Müdürü Kader Öztürk, hayırsever iş adamları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hasan Güneş; Müslüman bir memlekette bizleri dünyaya getirdiği için şükürler olsun” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının uhdesinde açılışları başlatılan 4 -6 yaş gurubu çocuklar için açılışlarına hız verilen Kur´an Kurslarının ilkinin açılışı için Esentepe Mahallesinde bulunduklarını kaydeden Güneş; “Yusuf Duygu kardeşimiz de büyük bir özveri göstererek “yavrularımızın eğitim görecekleri kursun projelerinden iç teçhizatına kadar üstlendi. Kendilerine Allah Razı olsun diyorum. Proje ile ilgili bilgi vermek isterim, bu proje okul öncesi 4- 6 yaş gurubu Kur´an Kursu. Burada öğrencilerimiz ile çeşitli etkinlikler ile Kur´an eğitimleri veriliyor. Şu anda burada 30 öğrencimiz var. Burada sevgi ve saygıyı öğrenecekler maneviyatı öğrenecekler. İnşallah burada öğrendiklerini gelecekte de uygulayacaklar. Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın Kaymakamımıza, sayın Belediye Başkanımıza, Kur´an Kursumuzun yapımında büyük özveride bulunan Yusuf Duygu kardeşimize teşekkür ediyor hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah´tan niyaz ediyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise sözlerine, hayatın başlangıç noktası olan doğum ile son noktası olan ölüm arasında her an lazım olacak bir tek rehber vardır. O rehberde Kuranı Kerim´dir” diyerek başladı.
“Kur´an-ı Kerim Peygamber Efendimize ilk gelirken oku diye geliyor. İlk emir olarak oku emri bence anla anlamında geliyor. Yani dünyayı anlamak anlamındadır” diyen Başkan Aksoy; Osmanlı döneminde 4 yaş, 4 ay, 4 gününü dolduran bir çocuğa Tedrihi Rahle diye bir tören düzenlenirmiş. İlk önüne Kur´an´ı koyarlar ve medreselerde ilk eğitimine başlar imiş. İşte şimdi 4. Yaşını dolduran çocuklarımız için Devletimiz, Hükümetimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımız bir proje yaptı ve okullar açmaya başladı. Yani kaybettiğimiz bazı meziyetlerimizi inşallah geri kazanmaya başlıyoruz. Ben böyle hayırlı işlere vesile oldukları için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve kısaca tüm emeği geçenler gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu burada kalmaz ve açılışları devam eder. Değerli dostlar, bir çocuk Allah´ını, Peygamberini bildiği takdirde, niçin dünyaya geldiğini bildiği takdirde mahkemeye, polise, hapishanelere gerek kalmaz. Bizlerde bunu sağlamak için yaygınlaştırmak zorundayız. Eğitim denilince bir memleketin geleceği akla gelir. Bu nedenle geleceği garanti altına almak lazım. İnşallah Sayın Müftümüz bunu yaygınlaştıracaktır. Bizlerde her zaman yanlarında, destekçileriyiz. Ben yeniden hayır vesile olan hayır yapmış gibidir. Allah onlardan Razı olsun, Kuran Kursumuz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Son olarak Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak konuştu.
Eğitimin erken yaşlara alınmasının ülkemizde son 10 senede girdiğini ifade eden Bulacak; “İnancımızda eğitim çok daha önce başlıyor. Çocukların erken yaşta okuluna ve hayata adapte olması gerekmektedir. Çocuk sadece anne babanın çocuğu değil. Çocuk demek hepimizin geleceği demektir. Ülkemizin geleceği demektir. Onun için çocuk milletin ve toplumundur. Bir an evvel o topluma uyum sağlaması gerekir. Hele hele bu yaşlarda hem inancını, hem anlayışını öğrenebileceği yaşlarda başlaması çok önemli. İşte Diyanet İşleri başkanlığının projesi de buna yönelik. Değerli arkadaşlar çocuklara ne verirsek onu alıyoruz. Onun için özellikle bütün mahallelerimizde okullarımız var ve ana sınıfları bulunmakta. Çocuklarımız bunlara gitsin. Paylaşmayı, kardeşliği, kendi başına yemek yemeyi, maneviyatı öğrensin. Çocuklar bu yaşlarda alışırlar ise daha hayırlı ve ülkesine daha faydalı olurlar. Onun için hayırlı ve güzel işleri hem geciktirmeyelim hem de destek olalım. Ben bu veslie ile kuran Kursumuzun açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kur´an Kursuna yaptığı maddi ve manevi desteklerinden dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy´a, Esentepe Cami Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özdemir ve İş Adamı Yusuf Duyku´ya plaketleri verildi.
Plaket töreninin ardından programa katılanlar Kur´an Kursunu ve çocukları ziyaret ettiler. Burada yaklaşık 1 saat kalan protokol üyeleri miniklerle uzun süre sohbet ettiler.


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °