Ergenekon Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi ve Parkı Hizmete Açıldı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi projesi kapsamında 23. Sosyal Yaşam Merkezi, Ergenekon Mahallesinde düzenlenen törenle açıldı.

GÜNCEL 3.11.2016 17:48:55 0
Ergenekon Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi ve Parkı Hizmete Açıldı

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin projeleri arasında yer alan ve her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi projesi kapsamında 85 günde yapımı tamamlanan Ergenekon Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi düzenlenen törenle mahalle sakinlerinin hizmetine açıldı.

3 derslik salonunun yanı sıra, muhtarlığı ve çocuk oyun grupları, fitness aletleri, basketbol ve sahasının da içinde bulunduğu parkı mahalle sakinlerinin hizmetine sunulan Sosyal Yaşam Merkezi önümüzdeki günlerde açılacak olan kursları ile birlikte sosyal anlamda hizmet vermeye başladı.

Açılış öncesi törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 7 yıl içerisinde şehir merkezi olmak üzere mahallelerde çok güzel hizmetler yaptıklarını ve bu hizmetlerin tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Başkan Vergili Ergenekon Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi ve park açılışında yaptığı konuşmada; “7 yıldır bu güne yaşanabilir yapmak için Karabük´ü ve yaşanabilir bir şehrin yanında da ucuz bir yaşam sunmak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Meclis toplantımızda şu anki ülkenin ve şehrimizin durumu göz alınarak suya da zam yapmadık. Bizim en büyük çabamız yaşanılabilir bir şehirde en ucuz yaşam ve en kaliteli yaşamı sunabilmek. Bu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Başarılı olduğumuza da inanıyoruz. Karabük´ü ele aldığımız zaman 7 yıl içerisinde 500 bin ölçekli bir Belediyenin gerçekleştiremeyeceği kadar iş ortaya çıkartmış olduk. Mezbaha, hal, dolmuş durakları, alt geçit, meydan, kütüphane, ticaret merkezi, yaya geçitleri köprüler, asansörler, yürüyen merdivenler, duble yol, 80´den fazla park, 23 tane Sosyal Yaşam Merkezi yaptık. Doğalgaz´ı %98 olarak dağıtımı gerçekleştirdik. Karabük´te su şebekesinin de %70´ni değiştirdik ve Türkiye´de en kaliteli suyu da Karabük Belediyesi dağıtıyor. Biraz eksiği vardı, şu anda arıtma tesisi ihalesi yapıldı. Yakında ilave tesislerde yapıldıktan sonra Karabük tamamen yaz kış dönemi dahil şişe suyu kalitesinde su içecek.

YAPTIĞIMIZ SOSYAL YAŞAM MERKEZLERİMİZDE 100´ÜN ÜZERİNDE OKUR YAZAR DİPLOMASI VERDİK
Sosyal Yaşam Merkezlerimize geldiğimiz zaman, Sosyal Yaşam Merkezlerimizde Halk Eğitim, Milli Eğitim ve Diyanet İşlerimizle beraber yapmış olduğumuz kurslarla mahallelere farklı bir şekilde katkıda bulunuyoruz. Bizim için en önemlisi 100´ün üstünde okur yazar diploması vermek oldu. Yaptığımız Sosyal Yaşam Merkezlerimizde okur yazar diploması verdiğimiz kişilerinde yaşı 18-35 arasıydı. Bir kişi bile istesin kurs açabiliyoruz. 100 kişinin okur yazar diplomasıyla biz yaptığımız Sosyal Yaşam Merkezlerinin tüm maliyetlerini çıkartmış oluyoruz. İstediğiniz kursları açabiliriz. Eğitim, giyim, Kur´an kursları gibi her türlü kursları yaptığımız merkezlerimizde açıyoruz.

KARABÜKLÜLERDEN TEMİZLİK KONUSUNDA DAHA DUYARLI OLMASINI İSTİYORUM
Karabük´te iki tane problemimiz kaldı. Bir tanesi temizlik konusu, ben temizlik konusunda Karabüklülerin daha hassas davranmasını rica ediyorum. Caddeye biri bir şey attığı zaman, çöp konteynırlarını kullanmadığı zaman bunları ikaz edelim, çevremizi daha temiz tutalım. Buda bizim yapabileceğimiz bir şey. Temizlik konusunda şu an ki durumu bile tüm vilayetlerle yarışır ama bana göre yeterli değil. Bizim biraz daha özverili olmamız lazım. Elimizde her geçeni sokaklara atmamamız lazım, çöp konteynırlarının dışına atmamamız lazım ki çok farklı bir şehirde yaşayalım.

KARABÜK BELEDİYESİ İÇERİSİNE TORPİL, RÜŞVET SOKMADIK
Karabük Belediyesi´nin kapısından içerisine 7 yıldan bu tarafa torpil ve rüşveti sokmadık. Şu anki tüm Belediyelerin en büyük problemlerinden birisi Belediye ve yerel yönetimlerdeki yolsuzluk ve rüşvet olayıdır. Örnek gösterilecek tek Belediye Karabük Belediyesidir. Bizde sizlerden toplamış olduğumuz her liraları size hizmet olarak geri çevirmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz bütçeyle bu güne kadar en ufak para sıkıntısı çekmedik. Bizim o kadar büyük işler yaparken çoğu Bakanlar bile hayret ediyor. Yaptığımız işlerde bütün Karabüklülerin duası bizimle beraberdi. Açılışını yapacağımız Ergenekon Sosyal Yaşam Merkezimizin 85 günde yapımı gerçekleşti. Burada emeği geçen tüm müteahhitlerimize, işçilerimize, ustalarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum' dedi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °