Engellilerin önündeki engeli kaldırdılar

Safranbolu Emniyet Müdürlüğü merdivenlerine engelli vatandaşlar için asansör yapıldı.

GÜNCEL 21.06.2014 18:33:31 0
Engellilerin önündeki engeli kaldırdılar

Safranbolu’da oturan 46 yaşındaki bedensel engelli Sevim Doğan kendini engelleri kaldırmaya adadı. İlk olarak yaptığı girişimler sonucu İlçe emniyet müdürlüğüne engelli asansörü yaptırarak tekerlekli sandalye ile Emniyet müdürlüğüne gelmek zorunda kalan kişilere büyük kolaylık sağladı. Doğuştan Cam Kemik Hastalığı nedeniyle ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olan 46 yaşındaki Sevim Doğan engelleri ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne engelli vatandaşlarının daha kolay çıkmaları için çeşitli girişimlerde bulunarak, Emniyet müdürlüğüne engelli asansörü yaptırdı.

Kendisinin vesile olduğunu Kaymakam Murat Bulacak’tan Belediye Başkanı Necdet Aksoy’a, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe ile tüm ilçe emniyet teşkilatının bu asansörün yapılmasında emeği olduğunu belirten Doğan, ”Buradan emeği geçen herkese teşekkür ederim. Böyle merdiven olan yerlerden bir engelli vatandaşın çıkmasının zorluğunu anca benim gibi engelliler anlar. İlçe Emniyet müdürlüğüne özellikle tekerlekli sandalye ile engelli vatandaşlarımızın çıkması zor oluyordu.  Bunun için buraya tekerlekli sandalyeli vatandaşlarımızın çıkabileceği bir engelli asansörü yapılması için çeşitli girişimim oldu. Sağolsunlar başta Kaymakamımız  Murat Bulacak, Belediye Başkanımız Necdet Aksoy’a, İlçe Emniyet Müdürümüz Erol Beşe ile tüm ilçe emniyet teşkilatımız bana çok yardımcı oldular, sağ olsunlar.”

Bu arada tüm vatandaşlara seslenen Doğan” Tüm Türkiye de belediyelerimiz kaldırımlara engelliler için rampalar yapıyor. Ama bu rampaların olduğu yere vatandaşlar araçlarını çekiyor. Bu rampalar boşa çıktığı gibi engelli vatandaşlarımız da kaldırıma çıkmada zorlanıyorlar. Tüm engelli arkadaşlarım adına vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

Doğan İlçe Emniyet Müdürlüğünden sonra diğer kamu kuruluşlarında da ihtiyaç duyulduğunda böyle engelli asansörü yapılması konusunda elinden geldiği desteği sürdüreceğini sözlerine ekledi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °