EMITT`te Safranbolu Rüzgarı

İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi`nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) yer alan Karabük-Safranbolu Standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

KÜLTÜR 31.01.2014 20:00:13 0
EMITT`te Safranbolu Rüzgarı

70’in üzerinde ülkeden 4 bin 500’ün üzerinde kurum, kuruluş, belde katılımcılarının yer aldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapılarını 18. kez açtı. EMİTT 2014’de geçen yıl olduğu gibi bu yılda 9 ilin birlikte hareket ederek 2 bin 200 metrekarelik bir salonda Batı Karadeniz illeri olarak yer aldığını dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Bu bize İstanbul’dan başlayan içinde deniz, kültür, doğa, macera, yöresel gastronomi, kongre ve spor gibi turizmin pek çok çeşidini icra edebileceğiniz bir tatil paketini sunmaktadır” dedi. Bu sene daha profesyonel, sade ama zengin bir katılım sağladıklarını ifade eden Başkan Aksoy, şunları söyledi:

  “Ziyaretçilerin çok ferah bir ortamda gezmeleri için rahat bir mekan oluşturuldu. Bu fuarların yansımasını her sene turizm alanında fazlası ile görüyoruz. Aynı zamanda 9 il olarak güç birliği yapmamız Batı Karadeniz kavramı içinde tanıtım yapmamız kendimizi ifade gücümüzü daha çok artırıyor. Bölgemize gelen turist verilerinden bunu zaten görebiliyoruz. Şu sadelik, ferahlık, zenginlik tanıtımda tecrübe ile oluyor. Her sene üzerine yeni bir şeyler koyarak yeni konseptlerle birlikte tanıtım çok daha da iyi hale geliyor. Dünyadaki ve Türkiye’de ki bütün turizm firmaları burada ve onlarla işbirliği imkânı doğuyor. Bunun geri dönüşümünü parayla ölçmek mümkün değil. Bu bir fırsattır, bu tür fırsatları kaçırmamak lazım. Bu işlerin bedeli de öyle zannedildiği gibi ciddi bir maliyet değil. Safranbolu’nun tanıtılması ve değerlerinin dünya ile paylaşılması noktasında bu tarz nitelikli etkinliklerin için de mümkün olduğunca bulunarak hem kentimizin hem de turizm ile ilgilenen vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °