Dünya Miras Kenti Safranbolu´da Arife Çiçeği Geleneği devam ettiriliyor

Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘Arife Çiçeği´ geleneğini canlandırmak için “Arife Çiçekleri, Bayram Çocukları 2” projesine devam ediyor.

GÜNCEL 8.08.2019 17:13:19 0
Dünya Miras Kenti Safranbolu´da Arife Çiçeği Geleneği devam ettiriliyor

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü C. Yılmaz Tamtürk´, “Osmanlı´da bayramların bilhassa çocukların ayrı bir yeri vardı. Bayramlıklarıyla sokakta gezen çocuklara ‘Arife Çiçeği´ denilirdi. Osmanlı´dan gelen ‘Arife Çiçeği´ kavramı, bayramdan bir kaç gün önce yapılan alışverişin ardından çocukların sabırsızlanarak giysilerini bayramdan bir gün önce, yani Arife günü giyerek dolaşması olarak tanımlanırdı. Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneği canlandırmak için Safranbolu Kayamakamı Dr. Fatih Ürkmezer´in himayesinde Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak ‘Arife Çiçekleri, Bayram Çocukları 2´ projesini hazırladık. Proje kapsamında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi ilçemiz genelinde 5-15 yaş grubu çocuklara giyim yardımında bulunularak geleneğimizin hatırlatılması ve yaşatılması amaçlandı.” dedi.

Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Türk Kızılay Safranbolu Temsilciliği, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Safranbolu Müftülüğü ve Safranbolu Mahalle Muhtarları işbirliği ile 5-15 yaş arası yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi 150 çocuğa Ramazan Bayramı´nda, 150 çocuğa ise Kurban Bayramı´nda olmak üzere toplam 300 çocuğa giyim yardımı yapıldı.


Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °