Deprem Anlatıldı

Karabük Valiliği İl Afet Ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hamit Çepni Konferans Salonu’nda konferans verildi.

YAŞAM 5.03.2014 11:17:09 0
Deprem Anlatıldı

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve İstanbul Valiliği İl Afet Ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Özden Işık’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Deprem Haftası Konferansına Karabük Valiliği AFAD Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, üniversite öğrencileri ile ortaokul öğrencileri ve aileleri katıldı. Konferansın koordinatörlüğünü yapan Karabük Valiliği AFAD Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, “Afet konusunda bilinçli olmak sadece bilmek değil, bildiklerini uygulamaya koymaktır önemli olan. Depremlere ve diğer doğal afetlere hazırlıklı olmak önemlidir. Afet İl Müdürlüğü olarak bizlerin görevi siz değerli vatandaşlarımızı bu konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Bizlerde bu amaçla bugün burada sizleri bilgilendirmek üzere toplandır. Konferansımızın Üniversitemizde gerçekleşmesi için konferans salonu bizlere tahsis eden ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere tüm yöneticilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

  Afet kültürü edinmeden afetle uğraşmanın çok zor olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, sunumlarına dünyamızda ve ülkede meydana gelen depremler ve diğer afetlerle ilgili videolar göstererek afet zamanında yapılması gerekenler hakkında bilgiler vererek başladı. Gündoğdu sunumlarında; afet türleri ve ortaya çıkış nedenleri, depremin tarihsel gelişimi, deprem nasıl olur, Türkiye’nin deprem bölgesi olmasının nedenleri, fay türleri, deprem dalgaları ve Türkiye deprem haritaları hakkında bilgiler verdi.

  ‘Afet Yönetimlerinde Aktörlerin Rolü ve Toplumsal Cinsiyet Faktörleri’ konu başlığı altında sunumlarını yapan İstanbul Valiliği İl Afet Ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Özden Işık, afettin tanımı, risk yönetimi, afet yönetimi, afet yönetim bileşenlerinden olan aktörler kimlerdir ve afet öncesi ve sonrası neler yaparlar ve yapmalıdırlar, toplumsal cinsiyetle ilgili temel kavramlar, afetlerde riskli gruplar, erkeklerin mağduriyeti ile ilgili spesifik bir örnek, afetlerde kadın mağduriyetine ilişkin çarpıcı örnekler ve toplumsal cinsiyet ile afet riski algısı konuları hakkında bilgiler verdi.

  Konferansın sonunda Karabük Valiliği İl Karabük Valiliği İl Afet Ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle ilimiz ortaokul 5-6-7 ve 8 sınıf öğrencileri arasında düzenlenen ‘Afetlerden ve Etkilerinden Korunma’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

 


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °