DENİZ GÜVEN TAZELEDİ

Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası´nın Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilirken Mehmet Deniz büyük bir farkla güven tazeledi.

GÜNCEL 20.01.2018 19:33:27 0
DENİZ GÜVEN TAZELEDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan genel kurul divan kurulunun seçilmesiyle devam etti.

Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Deniz, Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası´nın 68 yaşında bir oda olduğunu belirterek, “68 yıldır bu odayı ayakta tutmak kolay bir iş değil. Bu zamanlara gelmesinde emek veren, omuz veren yöneticilerimize, üyelerimize  teşekkür ediyor, aramızdan ayrılanlara Allah´tan rahmet diliyorum. 1997´de rahmetli Ahmet Çakır dan bu görevi aldık. Bugün odamız Allah´a şükür kendi yağıyla kavrulan, 1200 üyeden 400´e düştü ama kaybı hissettirmeden ayakta duran bir kurum. Rahmetli Ahmet Çakır´ı bin kere yad ediyorum. 5362 sayılı kanunla şoförler odadan düşürüldü. Ancak şuanda yine şoför esnafının odaya kayıt edilmesi için önümüzdeki yasal engeller kaldırılmalı. Hizmet binamız çok eski bir bina, tepeden tırnağa hizmet binamızı imkanlarla yenilemeye çalıştık. Eski araba gibi önünü yaptırıyorsun, arkası çıkıyor. Mevcut koşulları iyileştirmek için baya bir çalışma yaptık.” dedi.

Konuşmasında yaptıkları desteklerden de bahseden Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Deniz, her sene ihale dönemlerinde problem yaşadıklarını dile getirerek Ankara-Safranbolu arası mekik dokuduklarını kendilerine destek veren herkese sonsuz teşekkür ettiğini belirtti.

Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Deniz, ihale süreçlerini eleştirerek, “Ağustos ayında ihale yapılırken temmuz ayındaki mazot fiyatları baz alınıyor. Eğer 4.5 eğer 5.5 ise bu haksızlık. Herkes bilir tüm ihalelerde devletin yaptığı zamlar hakedişlere yansıtılır. Servisçi esnafı 20 30 km mesafeye götürüyor. En değerli varlıklarımızı emanet ediyoruz bu arkadaşlara zam verilmiyor. Bunların düzeltilmesi için Ekim ayında Antalya´da gruplar halinde yapılan toplantıda sorunları dile getirdik. Bu şoför esnafıyla bu kadar uğraşmayın. Şoför esnafının istediğini verirken elimiz titriyor.” dedi.

 Rehber öğretmen konusuna da değinen Deniz, kısa mesafeli taşımalarda rehber öğretmen istenirken 25-30 km dağ yolundan gelen  servislerde rehber öğretmen olmamasına tepki göstererek, “Şehrin çocuğu kıymetli, köylünün çocuğu değil mi? Önemli olan sağlıklı bir taşımanın gerçekleşmesidir.” dedi. En büyük sorunlarından birinin de 2002 yılında çıkan yasada 17 kişilik araçların minibüs kapsamına alınmasıyla ilgili olduğunu belirten Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Deniz, “Şimdi 16+1 araçlar minibüs ancak gelir idaresi kanununda bir değişiklik yapılmadığı için plaka vergisi yani minibüsten benden otobüs vergisi alıyorsunuz. Bir yol bulamadık hukuki bir mücadele başlayacağız. Benim arabam minibüsse minibüs vergisi, otobüsse otobüs vergisi vermeliyim. Trafik sigortaları tamamen yabancıların eline geçti. Kontrol kalmadı. Günlük Ankara´ya servis yapanda otobüs, il içi taşıma yapan da otobüs. Şehirler içi ile şehir dışı çalışan araçlar ayrılmalı. Şehir içinde kaza riski düşük. Şehiriçinin sigortası azaltılmalı.” dedi.

Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Deniz akaryakıt fiyatlarına da tepki göstererek esnafın mutlaka desteklenmesi gerektiğini hava ve deniz taşımacılığında ucuz akaryakıt uygulandığını ifade ederek, “Marmaris´te yatı olan zengin 1.5 TL´ye benzin alıyor, biz 5 küsur TL´den alıyoruz. Bu adaletsizlik giderilmelidir. Bu düzenlemeler için sürekli Ankara´yı zorluyoruz.” dedi.

Eskisi gibi para kazanamadıklarını da belirten Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Deniz 1000 TL´ye Ankara´ya giden bir kamyoncunun yakıt masrafının 700 TL olduğunu 300 TL ile nasıl geçinileceğini belirtti.

2 listeyle sandığa giden Safranbolu Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası´nda ipi açık ara farkla göğüsleyen Mehmet Deniz oldu. 333 oyun kullanıldığı seçimde 6 geçersiz oy çıkarken 221 oy alan Mehmet Deniz güven tazeledi.

Sonuçların ardından kısa bir konuşma yapan Deniz, “Oy veren vermeyen diye bir şey yok. Onların demokratik hakkıdır. Hepiniz üyemizsiniz. Desteklerinizi hiç unutmayacağım. Hepinize teşekkür ederim.” dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °