Çok Uzaktan Geldiler

Japonya`dan Safranbolu`ya gelen lise öğrencileri, çay içerek Türkiye, Safranbolu ve İslam dini hakkında Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk ile söyleşi yaptılar.

KÜLTÜR 7.03.2014 19:32:38 0
Çok Uzaktan Geldiler

Ünsal Tülbentçi Öğretminevi’nde Kaymakam Bulacak ve Yılmaztürk’e sorular soran öğrencilere, çay ikram edilirken, Türkiye ve İslam dini hakkında bilgiler aldılar.

Kaymakam Bulacak, Safranbolu’nun tarihi miras olmuş bir kent olduğunu söyledi. Safranbolu’nun 1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesine alındığını belirten Bulacak, “Osmanlı zamanında Safranbolu zengin bir dönem geçirmiş. O hareketliliğin verdiği sonuçlarla tarihi Safranbolu evleri dediğimiz evler, hanlar, hamamlar, çeşmeler, doğasıyla, kanyonları, mağaraları çok daha geçmişe giden tarihi kalıntıları, bunların hepsi Safranbolu’da yaşatılmaya çalışılıyor. Japonlar geleneklerine göreneklerine çok bağlı insanlar. Çok çalışkan insanlar” diye konuştu.

Müftü Yılmaztürk ise, İslam dininin sevgi, barış ve kardeşlik dini olduğunu kaydetti.

İslam dininin insanı öldürmeyi değil yaşatmayı emrettiğini söyleyen Yılmaztürk, şu ifadelere yer verdi:

“Bütün dünyada planlı olarak siyasi bir çalışma olarak ‘İslamifobi’ diye bir çalışma var. Biz istiyoruz ki Müslümanları Müslümanlardan tanıyın, başkalarından tanımayın, bizi bizden öğreneceksiniz. Dünya tarihini bildiğimiz kadarıyla siyaset her zaman dinlerin önüne geçmiştir. İnsanları savaştıran dinler değil, siyasetçiler olmuştur. İslam dini sevgi, barış, kardeşlik dinidir. İnsanı öldürmeyi değil, yaşatmayı emreder. Bir kişinin öldürülmesini bir alemin öldürülmesi kadar büyük günah görür. Her kişinin canı, malı, ırzı, dini kutsaldır. Dinde zorlama yoktur.” 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °