Çek Cumhuriyeti´den getirilen 106 öğrenci Karabük´te yurda yerleştirildi

Çek Cumhuriyeti´nden getirilen ve çoğunluğu Erasmus öğrencisi olan 106 Türk vatandaşı, korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Türkiye´ye getirilerek Karabük´te yurda yerleştirildi.

GÜNCEL 22.04.2020 12:25:14 0
Çek Cumhuriyeti´den getirilen 106 öğrenci Karabük´te yurda yerleştirildi

 

Korona virüs önlemleri kapsamında uçuşların iptal edilmesi nedeniyle Çek Cumhuriyeti´nde mahsur kalan ve Türkiye´ye dönmek isteyen öğrenciler ile geçici süreliğine bu ülkede bulunanlar için Türk Hava Yolları (THY) özel uçuş gerçekleştirdi. Büyük çoğunluğunu Erasmus öğrencilerinin oluşturduğu 106 yolcu Ankara Esenboğa Havaalanı´na indikten sonra otobüslerle karantina sürecini geçirecekleri Karabük´e getirildi. Gece yarısı polis araçları eşliğinde kente giriş yapan yolcular Kredi ve Yurtlar Kurumu İsmail Necati Efendi Yurdu´nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven koordinatörlüğünde, AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay sağlık ekibi ve görevliler tarafından karşılandı.
Yurt binası girişinde ‘Memlekete Hoş geldiniz´ yazılı pankart ile bina içerisinde çalan ‘Ölürüm Türkiyem´ şarkısı eşliğinde karşılanan öğrenciler gerekli bilgilendirmeler ve ateşlerinin ölçülmesi sonrası yurda yerleşerek, 14 gün burada gözlem altında tutulacak.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °