'Bunları Bizden Başkası Yapamaz'

Karabük Belediyesi tarafından yapılan Esentepe Mescid-i Aksa parkının açılışı yapıldı.

GÜNCEL 23.10.2013 15:51:10 0

Çocuk parkı olması münasebetiyle çocuklara ücretsiz pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır dağıtımının yapıldığı park açılışında, mahalle sakinleri adına konuşma yapan Yeşil Mahalle muhtarı Cemal Delibasan, “Parkın hayırlı olmasını diliyorum, bu parkın güzelliğini korumak için sizlere emanet ediyoruz, bu park sizler için yapılıyor, parkımızı korumayı da bilelim. Bu parkı yapan Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de, çok şeyin 5 sene önce hayal olduğunu, yapılan işlerin çoğununun ‘hayal’ diye konuşulduğunu söyledi. Vergili, “Bunların hiçbirisi yapılmaz iddiası vardı. Niye yapılmaz iddiası vardı, en önemlisi şu; çünkü hiçbirisinin yapmaya cesareti yoktu. Gidip de meydanda 135 tane binayı hiçbirisi yıkamazdı. Kardemir’den burayı kimse alamazdı. Alt geçidi kimse cesaret edemezdi çünkü altından Karabük’ün su boruları geçiyor, elektrik, telefon kabloları, kanalizasyon boruları geçiyor, askeriyenin telefon kabloları geçiyor, o alt geçidi yapmaya kimse cesaret edemezdi. Ama biz bunların hepsini yapabileceğimize inanıyorduk. Bırakın kentsel dönüşümü yıkım başlamadan evvel evleri dağıtılan bir kentsel dönüşüm başlattık Soğuksu Mahallesi’nde, hiç kimse mağdur olmadan. Belediye burada dire başına 20’şer ben lira feragatte bulundu daire başına ve bugüne kadar bir gün olsun para için ağlamadık. Yeşil Mahallede bütün su borularının tamamını değiştirdik. Yeşil mahallenin bütün gaz problemini çözdük ve Yeşil Mahallenin tamamını asfaltladık. Park yapmaya, sosyal hizmet binası yapmaya yerimiz yok yavaş yavaş onları da hazırlıyoruz. Evvela Milli Eğitimle anlaştık okulun olduğu yerde çok güzel bir park yaptık ve sonra 200 Evlerle Yeşil Mahalleyi birleştiriyoruz. Ben iddialıyım bütün 200 Evler Yeşil Mahalleye gezmeye gelecek. Taşkent Caddesinin işi 3 misli 4 misli artacak ve yukarılara doğru çıkıyoruz, ufak parklar yapıyoruz ufak parklar dediğimiz çocuklarımıza yetecek kadar, çocuklarımızın ihtiyacı kadar. Biz Allah için Allah rızası için hizmet ediyoruz, bu işin ne partisi olur ne görüşü olur. Ayaklarınıza sağlık, Parkımız hayırlı olsun” dedi.

 

  “200 Binleri Hedefleyen Bir Şehrin Programını Yapmamız Gerekiyor” 

  Karabük’ün ve Karabük Belediyesi’nin 4,5 yılda çok büyük bir yol kat ettiğini belirten Vergili, “4,5 yıl evvelki Karabük ve Karabük Belediyesi’ni düşünelim. İşçisinin maaşını ödeyemeyecek duruma gelmiş, geldiğimiz günün ertesi gün Enerjisa tarafından elektriği kesilmiş bir Karabük Belediyesi. 30 trilyon gibi basit bütçelerle idare edilen günlük işler yapılan ve kalıcı hiçbir iş yapılmayan bir Karabük. Şimdi şöyle bir düşünün; Cuma pazarının olduğu yerden halin olduğu yeri, hemen Soğuksu Mahallesi, mezbahanın olduğu yerden pazar yerlerimiz, alt geçit dolmuş durakları, hemen meydan, kütüphane terminale gidiyorsunuz üst geçit, Öğlebeli Mahallesine dere üzerinden geçit ve yatay asansör, Kayabaşına dikey asansör Yenişehir’e çıkan yürüyen merdivenler ve 5000 Evlerden hemen hemen çarşı merkeze kadar asfaltı bitmiş Yeşil Mahalle, Kurtuluş Mahallesi, Kapullu Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi, 5000 Evlerde 3 tane mahallemiz derken bütün doğalgaza ulaşmış olan bir Karabük ve mahallelere doğalgazın gelmesi mümkün değildi çünkü imar programı uygulanmadığı için. Şu an bakıyoruz tabi mahallemizde sıkıntılar var ama biz bu sıkıntıları 10 – 15 gün içerisinde tamamını telafi edeceğiz. Her mahallemiz bu sıkıntıları çekti” diye konuştu. 10 yıl içerisinde Karabük’ün nüfusunun 200 bini bulacağını belirten Başkan Vergili, şunları söyledi:

  “Artık Karabük’te nüfus artış başlamış ve 10 yıl içerisine Karabük’ün nüfusu 200 binleri hedefleyen bir şehrin programını yapmamız gerekiyor. Şimdi birileri siyaset yapacak. İşte biz şunu da yapacaktık, Araç çayını göl yapacaktık, şuraya şunu dikecektik, bunu dikecektik. Size şöyle söyleyeyim bunları bizden başka hiç kimse yapamaz. Yakında çok büyük projeleri de açıklamış olacağız.”

  Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek toplu halde kurdele kesildi.


Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °