Bu Ne Acele!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı demokratikleşme paketi daha yaslaşmadan Safranbolu Ünsal Tülbentçi İlkokulunda andımızın okunmadığı iddia edildi.

EĞİTİM 3.10.2013 12:06:11 0
Bu Ne Acele!

Başbakan recep Tayyip Erdoğan’ın “İlkokullardaki öğrenci andı uygulamasını kaldırıyoruz. Geçen yıl ortaokullarda bu uygulamayı kaldırmıştık. Şimdi de ilkokullarda kaldırıyoruz” demesinin üzerinden iki gün geçmesinin ardından iddialara göre Safranbolu Ünsal Tülbentçi İlkokulunda andımızın okunmadığı iddia edildi. İddiaya göre, okul müdürü tarafından verilen emir doğrultusunda sabah öğrenciler andımızı okutmadan sınıflara alınmaya başlandı. Çocukların andımızın okunmamasını fark ederek, ailelerine söylemesi üzerine aileler olaya tepki gösterdi. Aileler, “Başbakan bir paket açıkladı ve paketteki maddelerin yasalaşmasını bekleyemeyenler hemen o maddeleri uygulamaya başladılar. Çocuklarımız sabah andımızın okunmadığını söylediler. Bunların bu aceleleri ne anlamadık. Bu bir suçtur. Yetkililerin bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz” diyerek olaya tepki gösterdiler.

  Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Andımız ile ilgili olarak, MEB İlköğretim Kurumları yönetmeliğinde bir değişiklik yapılacak” demişti.

  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara henüz andımızın kaldırılması yönünde bir önerge göndermediği biliniyor. 


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °