Bolu Dağı 15 saattir ağır araçlara kapalı

Bolu Dağı 15 saattir ağır araçlara kapalı - Yüzlerce ağır araç Bolu Dağı´nın açılmasını bekliyor

GÜNCEL 16.01.2019 13:12:51 0
Bolu Dağı 15 saattir ağır araçlara kapalı

Bolu´da, kar yağışının etkili olduğu D-100 Karayolu Bolu Dağı mevki´inde ağır araçların geçişine 15 saattir izin verilmiyor. Yüzlerce araç hareket etmek için yol kenarlarında bekliyor. 

Türkiye´nin önemli karayolu geçiş güzergahlarından birisi olan Bolu Dağında dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Etkisini sürdüren yağış sonrasında D-100 Karayolu Bolu kesiminde kar kalınlığı yaklaşık 50 santimetreyi buldu. Sürücülerin güçlükle ilerlediği D-100 Karayolu Bolu Dağı mevki´inde, karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Dün başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle tır, kamyon ve tanker gibi ağır araçların D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişini kullanmalarına da izin verilmiyor. D-100 Karayolu´nun yaklaşık 15 saattir ağır araçlara kapalı olması nedeniyle, yüzlerce sürücü araçlarını yol kenarına park ederek yolun açılmasını bekliyor. 

Trafiğe kapanan yolda bekleyişlerini sürdüren sürücüler ise duruma tepki gösterdi. İzmit´e seyir halindeyken Bolu Dağı´nın ağır araçlara kapanması nedeniyle aracını Abant Kavşağı´nda park eden Fevzi İncehan, “dün akşam saat 17.00´den beri yol kapalı. Ne zaman açılacağına dair hiçbir bilgi yok. Burada bekliyoruz. Yukarıdan talimat gelecek, ona göre hareket edeceğiz. Burada 100´ün üzerinde araç var” dedi. 


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °