BMW Türk Mühendisliği ile Buluşuyor

KARÇEL A.Ş., dünya devi otomotiv firması BMW’nin Macaristan’daki projesi için bugüne kadar tek seferde Macaristan’a yapılan en büyük tonajlı yapısal çelik imalat ve montaj projesini gerçekleştirecek.

GÜNCEL 5.01.2023 15:01:00 0
BMW Türk Mühendisliği ile Buluşuyor

Konuyla ilgili olarak KARDEMİR A.Ş'den yapılan açıklamada, "Bağlı ortaklıklarımızdan KARÇEL A.Ş., dünya devi otomotiv firması BMW’nin Macaristan’daki projesi için bugüne kadar tek seferde Macaristan’a yapılan en büyük tonajlı yapısal çelik imalat ve montaj projesini gerçekleştirecek.

KARÇEL A.Ş., bugüne kadar dünyada ve Türkiye’de kurduğu sayısız endüstriyel tesis, otomotiv, seramik, kurşun, çinko ve şeker fabrikasıyla ithalatı azalttığı gibi ihracata da katkı sağladı. Fabrikaların yanı sıra tersane, liman, baraj ve petrokimya tesislerinin de kuruluşuna öncülük eden bağlı ortaklığımız birçok dev projeye imzasını atmış durumdadır.

İlgili proje kapsamında Macaristan’da şirket kurumunu da tamamlayan Karçel A.Ş., BMW’nin fabrika yatırımında, Yapı Merkezi tarafından alınan Pres ve Gövde Binası’nın yaklaşık 10.000 ton yapısal çelik imalat ve montaj işlerini üstlenmiştir. Ayrıca Avrupa ve Balkanlar’da yeni potansiyel projeler için de ihracat çalışmaları devam etmektedir.

Çelik imalatının yanı sıra istihdama da katkılarını sürdüren Karçel A.Ş., projenin pik döneminde “BMW Macaristan” şantiyesinde yaklaşık 250 kişilik bir kadro oluşturacaktır. Şantiye ekibinin büyük çoğunluğunun Karabük halkından gençler olması planlanırken, KARDEMİR’den emekli işçi ve ustalar da proje kapsamında yer alacaktır.

KARDEMİR A.Ş. bünyesinde 1966 yılında Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon atölyesi olarak faaliyetlerine başlayan KARÇEL A.Ş., 36 bini kapalı olmak üzere toplam 66 bin metrekarelik fabrikasında 2022 yılını 22.412 ton rekor üretim ile tamamlamıştır ve 2022 yılında yaptığı 9 bin 600 ton ihracat ile çelik sektöründe 148'inci sırada yer almıştır.

CNC, elektronik, mekanik ve hidrolik modern tezgâhlar ile donatılmış Türkiye’nin en büyük çelik yapı fabrikalarından birine sahip olan KARÇEL A.Ş. sahasında; yapı çeliği, mekanik imalat ve inşaat alanlarına çelik konstrüksiyon üretmektedir. Şirket Türkiye’nin değişik yerlerinde endüstriyel üretim tesisleri, binalar, demiryolu ve karayolu köprüleri, tren vagonları ve çimento fabrikaları gibi büyük yatırımların çelik konstrüksiyon imalatını da yapmaktadır. KARÇEL A.Ş. ayrıca köprülü vinç, pergel vinç, portal vinç ve özel proses vinçlerin projelendirme, imalat, montaj ve devreye alma süreçlerini de yürütmektedir." denildi.



“Türkiye’nin ilk çinko izabe tesisine ve 1915 Çanakkale Köprüsüne KARÇEL imzası”

Her cins ve karakterde çelik konstrüksiyon üretimi yapan KARÇEL A.Ş., bugüne kadar birçok seramik, kurşun, çinko ve şeker fabrikasının yanı sıra tersane, liman, baraj ve petrokimya tesisinin kuruluşuna öncülük etmesi sebebiyle “Fabrikalar Kuran Fabrika” olarak tanımlanmaktadır. 
Siirt’te geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Türkiye’nin ilk çinko izabe tesisinin kurulum, inşaat ve montaj süreçlerini de başarıyla tamamlayan KARÇEL A.Ş., yılda yaklaşık 8 ila 10 arasında büyük çaplı projeye imza atmaktadır. Dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını alan 1915 Çanakkale Köprüsü projesinde de yer alan KARÇEL A.Ş., köprü için toplamda 1.915 ton ana kablo hattı ve çelik konstrüksiyon destek yapı çalışması üretti. KARÇEL A.Ş., Ford için Türkiye’nin ilk elektrikli araç tesisini kurdu.

Türkiye’nin (bataryası dahil) ilk ve tek elektrikli araç entegre üretim tesisi olacak olan Ford Otosan projesinde toplam 8 bin tonluk çelik konstrüksiyon imalat ve montaj işleri ihalesini kazanan KARÇEL A.Ş., bu projeyi de başarıyla tamamlayarak teslim etmiştir. Irak Çelikhane Projesi, Bedeschi Projesi 4 Adet Kovalı Harmanlama Makinası İmalatı, Ordu Çamsan MDF-3 Tesis Yatırımı İmalatları, Şişecam Soğuk Fırın Tamirleri, Afşin Elbistan A-Termik Santrali Modernizasyonu ve KARDEMİR A.Ş ünite yatırımları şirketin diğer büyük projeleri olarak öne çıkmaktadır.

 

Nükleer Enerji Projelerinde ‘Rus Standartlarına’ Uygun Tek Firma KARÇEL Oldu

Thyssenkrupp, Kwansoo, Koch Solutions, Siempelkamp, Outotec, FAM ve Bedeschi Spa gibi uluslararası projelerde yer alan birçok güçlü global şirketin onaylı tedarikçi listesine girmeyi başaran KARÇEL A.Ş., Türkiye’de nükleer enerji alanında Rusya Federasyonu yönetmelik standartlarına göre çelik imalat ve montaj işleri hususunda “Uygunluk Değerlendirme Sertifikasına” sahip ilk firma olma özelliğini de taşımaktadır. Firma bu sertifika ile hem tüm dünyada hem de Türkiye’de Rus standartlarına göre nükleer enerji alanında gerçekleştirilen tüm projeler için teklif sunabilmektedir. KARÇEL A.Ş. farklı pazarlarda yeni proje fırsatlarını yakalamak için Amerikan Kalite Sistemi sertifika süreci başarıyla tamamlamıştır. (American Institute of Steel Construction)

Ayrıca, bağlı ortaklığımız yeni nesil iş ve ekonomi dergisi Strong Bosses tarafından Türkiye Marka ve Kariyer etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Lider Marka Ödülleri ‘’YILIN ÇELİK YAPI ÇÖZÜMLERİ MARKASI’’ kategorisinde birincilik ödülüne layık görülmüştür.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °