“Belediye yönetimine hiçbir zaman siyaseti karıştırmadık, adam kayırmadık”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili alınacak 26 kişi için referans aranmasına gerek olmadığını söyledi

GÜNCEL 20.08.2021 15:34:55 0
“Belediye yönetimine hiçbir zaman siyaseti karıştırmadık, adam kayırmadık”

 

Karabük Belediyesi tarafından, vasıflı eleman usta veya işçi (kalıp, demir, inşaat, kaynakçı, marangoz, inşaat işlerinden anlayan ve temiz su ve atık su tesisat ustası, drenaj ve su kanalizasyon ustası, EML Kimya-Laboruvar, asfalt ve inşaat işçisi) pozisyonunda 15 kişi, E sınıfı ehliyetli şoför pozisyonuna 5 kişi, arşiv destek elemanı (önlisans veya lisans mezunu) pozisyonunda 6 kişi alınacağı açıklanarak başvuruların 24 Ağustos´a kadar yapılabileceği belirtildi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 'Kıymetli Hemşehrilerimiz, üçüncü dönem göreve seçilmemizin ardından birçok mesai arkadaşımızla, gerek emeklilik, gerekse de değişik gerekçelerle yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu süreçte yaşanan, başta pandemi süreci olmak üzere, belediyemizi ekonomik anlamda etkileyen gerekçeler üzerine gelir-gider dengemizi sağlamak adına personel alımına gitmedik. Ancak, sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına, ihtiyaç duyduğumuz personeli karşılamak amacıyla personel alım ilanına çıkmak zorunda kaldık.
Kıymetli Karabüklüler, sizlere hiçbir zaman yalan söylemedik, iş ve aş üzerinden siyaset yapmadık, bu yol ile oy toplamadık. Her zaman söylüyoruz; belediye yönetimine hiçbir zaman siyaseti karıştırmadık, adam kayırmadık. Sizlere yalnızca şunu söyleyebilirim 2019 seçimlerinden bu yana belediyemize iş başvurusu yapanların sayısı 9 BİN 500. Peki, ne yapacağız? Ustalık isteyen işlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olanları uygulamalı sınava tabi tutacak, geri kalanları kura ile alacağız. Siyaset yapmayacağız, yandaşı korumayacağız, kul hakkı yemeyeceğiz..! Bugüne kadar şunu söyledik; ‘Biz Karabüklülerin duasıyla bu günlere geldik.´ Onun için, Allah bir tek hemşehrimizin hakkını yemeyi bizlere nasip etmesin.” dedi.

“Yapmanız gereken tek bir şey var”


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük Belediyesi´ne alınacak toplam 26 kişi için başvuru yapan ve yapacakların kuranın sonucunu beklemeleri gerektiğini vurguladığı açıklamasında, “Sizlere tavsiyem şu; bu süreçte kimseden yardım istemenize, birilerinden referans aramanıza gerek yok. Yapmanız gereken tek bir şey var; şayet şartlarınız uyuyorsa başvurunuzu yapınız ve kuranın sonucunu bekleyiniz. Allah hepinizin yardımcısı olsun.' dedi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °