Başkan Vergili Yeni Mahalle Sakinleriyle Bir Araya Geldi

Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması ile her gün bir mahallede mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sıkıntıları bizzat kendilerinden dinleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Yeni Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

GÜNCEL 14.11.2016 15:27:01 0
Başkan Vergili Yeni Mahalle Sakinleriyle Bir Araya Geldi

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasına Yeni Mahalle ile devam etti. Hafta içi her gün mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Vergili, sorunları yerinde tespit ederek çözüm üretiyor. Mahalle toplantıları kapsamında bugün Yeni Mahalle´ye giden Başkan Vergili´yi Mahalle Muhtarı Hüseyin Kıymazarslan ve mahalle sakinleri karşıladı.

Yeni Mahalle´de öncelikli konular arasında temizlik sorunu konuşuldu. Başkan Vergili; “Mahallelerde süpürge arabaları temizliyor. Üstelik temizlik elemanları da temizliyor. Muhtarımızın temizlik elemanı yetersiz kalıyor demesine karşılık, Karabük´e 160 tane temizlik elemanı tutmam lazım. 160 tane temizlik elemanının sigortası, vergisi 400 bin lira yapıyor. Senede 5 milyon yapar. 7 seneden bu yana görevdeyim. Toplamda 35 milyon yapar. Ben yaptığım projeleri tasarruflarla yaptım. Her bir kuruşu düşünerek harcadım. Karabük´te hiç kabul edilmeyen bir olay var. Ben Avrupa´da bir tane temizlik elemanı görmüyorum. Türkiye´de hane başına çıkan çöp 2,5 kg, Avrupa´da 13 kg. Günde 2,5 kg çöp çıkartıyoruz, Karabük´ü çöplüğe çeviriyoruz” dedi.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Vergili, mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ettikten sonra Yeni Mahalle´deki Gezici Başkanlık Ofisi için oluşturulan Başkanlık makamından ayrıldı. Başkan Vergili Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasına 15 Kasım 2016 Salı günü saat 10:00 – 12:00 arası Kılavuzlar Mahallesinde devam edecek.


Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °