Başkan Köse Canlı Yayın Programında Kültürel Mirası Konuştu

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları evde kalan vatandaşlar için her hafta alanında uzman bir konuğun yer aldığı canlı yayınlara devam ediyor.

GÜNCEL 18.01.2021 15:51:01 0
Başkan Köse Canlı Yayın Programında Kültürel Mirası Konuştu

 

 Başkan Köse´nin Instagram üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayın konuğu bu hafta tarih araştırmacısı, yazar Mehmet Dilbaz oldu. Gerçekleşen programda araştırmacı yazar Mehmet Dilbaz ile sürdürülebilir kalkınmada kültür ve tarih mirasları hakkında konuşuldu.

Safranbolu Belediyesi´nin dijital ortamdan sosyal hayatı desteklemek amacıyla, hayata geçirdiği canlı yayın programlarında alanında uzman konuklara Safranbolu için sorular soruluyor. Her hafta farklı bir uzmanın ağırlandığı program, göğüs hatalıklarından psikolojik desteğe, dijital dönüşümden, uzay bilimlerine, sanattan müziğe kadar birçok konu ve konuk yer alıyor. Başkan Köse, bu haftaki konuğu olan tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz´a kültürel miras hakkında birçok soru sordu, özellikle kültürel mirasın korunmasına değinilen programda araştırmacı yazar Dilbaz´ın yenilikçi bakış açısı gelecek nesillere ilham oldu.

Tüm canlı yayınların vatandaş için önemli bilgiler içerdiğini ifade eden Başkan Köse, bu haftaki konu ve konuğun aktardığı bilgilerin Safranbolu İçin değerli olduğunu vurguladı. Başkan Köse, ´´ Değişen dünya ve değişen nesille beraber tarihe ve kültüre bakış açısı da değişti, yeni neslin tarihi sevmesini sağlamak ve bu kadim kenti onlara teslim edeceksen önce dünyaya onların gözünden bakmayı bilmemiz gerekiyor. Bu anlamda kıymetli konuğumuz Sayın Dilbaz´dan önemli bilgiler aldık. Bizi kırmayıp programımıza katıldığı için bir kez daha kendisine teşekkür ederim´´dedi.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °