Bağ Bozumu Şenliği Yapıldı

Safranbolu ilçesinde geleneksel Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.

KÜLTÜR 25.09.2014 12:10:10 0
Bağ Bozumu Şenliği Yapıldı

Safranbolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Safranbolu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği, Cinci Hanı’nda gerçekleşti. Şenliğe, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çetin Ayvalık, ilçede eşsiz damak tadına göre üzümlerin yetiştirildiğini ve bu üzümleri tanıtmaya, yaşatmaya gayret ettiklerini söyledi. Üreticilere her zaman destek olduklarını ve geliştirdikleri projelerle üretimi artırdıklarını ifade eden Ayvalık, 'Bizler bağ bozumu şenliklerini her yıl eylül ayında düzenlemekteyiz. Ancak olumsuz hava koşullarının bitkiler üzerinde yaptığı olumsuz etkilerden dolayı çok az ürün aldık. Bu nedenle her yıl yapılan çeşitli yarışmaları bu yıl yapamadık' dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, bu yıl bağlarda pek üzüm olmadığını, bu sebeple de üreticilerin ve kendilerinin üzgün olduğunu belirterek, “Bu yıl bağlarımızda pek üzüm yok. Bu sebeple üreticilerimiz ve bizler üzgünüz; ama Allah’a şükürler olsun ki bağlarımız ayakta. Müdürlüğümüzün çalışmaları ile bağlarımız ayakta durmaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki sene Allah’ın lütfü ile bağlarımız eski haline dönecektir. Ben bağcılığımızı sürdüren büyük emek harcayan üreticilerimiz başta olmak üzere bu alanda çalışma değerli müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Safranbolu’nun değerlerinden birisi üzümlerimiz özellikle çavuş üzümümüz ahilik haftamızda söylediğimiz gibi bir değerimizi geleceğe aktarmak için önemli çabalar var. Bu değerlerimizden birisi de bağcılıktır. Bu alandaki çalışmaları da sonuna kadar destekliyoruz. Bağcılık, Safranbolu’yu Safranbolu yapan önemli değerlerimizden birisidir” diye konuştu. 
Üzüm yetiştiricilerine çeşitli hediyeler ve plaketlerin verildiği şenliğin sonunda katılımcılara üzüm pekmezi ikram edildi.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °