Aşka Yolculuk

7-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kariyer Günleri Kapsamında Edebiyat Kulübü tarafından Türk Edebiyatının son yıllarda öne çıkan isimlerinden Şair-Yazar Sinan Yağmur’un katılımlarıyla ‘Aşka Yolculuk’ adlı söyleşi ve

KÜLTÜR 9.04.2014 14:30:15 0
Aşka Yolculuk

Söyleşi öncesi Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret eden Sinan Yağmur, “Karabük Üniversitesi köprüden önce bir başka köprüden içeri girdiğinizde ise başka bir dünya ile bizleri karşılıyor. Üniversiteniz çok güzel, gerçekten hayran kaldım. Hatta hiçbir ücret ve karşılık beklemeden bu kadar güzel bir üniversitede Fahri Öğretim Görevlisi olarak haftada iki üç kez gelip ders vermek isterim. Marifet gelen de değil getirendedir. Sayın Rektörüme bizi Üniversitesine davet ettiği için çok teşekkür ederim” dedi.

Kendilerini üniversitede ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, “Nazik ziyaretiniz için aynı zamanda da hem şahsım adına hem de Üniversitem adına söylediğiniz güzel sözler için çok teşekkür ederim. Sizin gibi Türk Edebiyatında katkıları olmuş, yazdığı kitaplarla bizleri Mevlana, Şem, Kimya Hatun, Veysel Karani gibi isimlerle tekrardan tanıştırarak, onların derinliklerine götüren bir isim ile çalışmak bizler için onurdur. Tekrardan Üniversitemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diye konuştu.

Sinan Yağmur kendi adına hazırlanan ağacını botanik bahçesine dikerken ağaç sertifikasını Rektör Uysal’dan aldı.

 

“Aşka Yolculuk”

Mevlana Celaleddin Rumi’nin Şems-i Tebrizi için yazdığı bir şiirle katılımcıları karşılayan Sinan Yağmur, “Aşkın birçok tarifi vardır. Bunlardan bir tanesi de şudur. Vefa gösterip kadir kıymet bilmektir. Maharet gelen de değil, marifet bu yoğun programında, kitap yazmakta olup, hiçbir programı kabul etmememe rağmen burada olmamız için teveccüh gösteren, sizlerle beni kucaklaştıran Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal başta olmak üzere bizleri buraya çağıran herkese teşekkür ederim. Sizlerin varlığı duası, vefası, ateşi olmasaydı, bizler bugün sizlerle bu hasbi hali yapma lütfuna eremezdik. Karabük’e daha önce iki kere geldim ama Karabük Üniversitesi’ne ilk defa geliyorum. Türkiye’de ve dünyada, Avrupa, Asya ve birçok İslâm Ülkesi olmak üzere hemen hemen gitmediğim üniversite kalmamıştır. Ama Karabük’e geldiğimde böyle bir üniversite, üniversite bünyesinde hiçbir yerde olmayan, Tıp Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisli, Raylı Sistemler Mühendisliği, gibi bölümlerin olması, gerek yapı itibari gerek teknoloji imkânları ile gerekse de öğretim üyesi hocalarımızın gözlerindeki o pırıltı ile bütün hepsini bir araya kattığımızda tasavvufla teknolojinin bir biri ile örtüştüğü en mükemmel bir konuma gelmiş bir üniversitede bulunmaktayım. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki bu üniversitede aldığım hiçbir hazzı başka hiçbir üniversitede almadım. Ben sizlerin gönlüne bir şeyler vermeye geldim ama sizler benim gönlümü doldurdunuz” ifadelerine yer verdi.

Söyleşisinde tasavvuftan, mürşit ve müritten, Şems-i Tebrizi ve Mevlana’dan, tasavvufta aşka ulaşmaktan bahseden Sinan Yağmur, söyleşisini katılımcıların sorularını cevaplandırarak sonlandırdı.

Söyleşinin ardından Sinan Yağmur, hayranları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °