Arkadaşları, Cansu için zirveye yürüdü

Olympos bölgesinde düzenlenen kaya tırmanış şenliği sırasında düşerek hayatını kaybeden Karabük Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Cansu Nur Özkalp için Doğa Sporları Kulübü öğrencileri tara

GÜNCEL 25.10.2017 17:07:01 0
Arkadaşları, Cansu için zirveye yürüdü

 

Olympos bölgesinde düzenlenen kaya tırmanış şenliği sırasında düşerek hayatını kaybeden Karabük Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Cansu Nur Özkalp için Doğa Sporları Kulübü öğrencileri tarafından anma yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşten haberdar olan Özkalp´in annesi, babası ve kız kardeşi de Ankara´dan gelip yürüyüşe katıldı.

KBÜ Doğa Sporları Kulübü tarafından elli kişilik bir ekip ve Cansu Nur Özkalp´in ailesi ile birlikte Karabük´ün zirvesine anma yürüyüşü düzenlenirken yürüyüş için üniversite önünde toplanıldı ve Karaağaç´a kadar araç ile devam eden ekip daha sonra zirveye kadar yürüdü.

 

“En büyük hayali Karabük´e tırmanış duvarı yaptırmaktı”

 

Karabük Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Oğuz Semih Yaşar düzenlenen anma yürüyüşüyle ilgili olarak “Cansu ile ilk tanıştığımızda beraber liseler için proje yazdık. Farklı birçok çalışma yaptık. En büyük hayali Karabük´e bir tırmanış duvarı yaptırmaktı. Son bir yıldır bunun için uğraşıyordu. Bu tırmanış duvarını tamamlayıp onun ismini vermeyi düşünüyoruz” dedi.

 

“Çok hırslı ve neşeli bir kızdı”

 

Oğuz Semih Yaşar, çok sevdiği dağ sporunu yaparken hayatını kaybeden Cansu ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Cansu çok hırslı neşeli bir kızdı sürekli gülümserdi. İlk tanıştığımızda dersler dışında hiçbir şey düşünmüyordu. Daha sonra dağcılık sporu ile tanışınca, bu spor tutkusu haline geldi. Bu sporla ilgili pek çok eğitime katıldı” ifade etti.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °