Annenin, kızıyla öyküsü ve farkındalık çabası

Safranbolu Belediyesi tarafından Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi´nde Safranbolu´nun UNESCO´ya kabul edilişinin 27. Yıldönümü münasebetiyle açılan kitap fuarında 24 Kasım´da çıkardığı ‘Güneşin Mevsimi Olmaz´ isimli kitabı

GÜNCEL 26.12.2021 16:27:59 0
Annenin, kızıyla öyküsü ve farkındalık çabası


Bir annenin melek kızını dünyaya getirmesiyle ve meleğin diğerlerinden farklı olmasıyla başlayan ‘Güneşin Mevsimi Olmaz´ isimli kitap, aslında Yazar Ayça Özeren´in kendi hayat hikayesi.
Yazar Ayça Özeren yaptığımız röportajda, “24 Kasımda çıkan ‘Güneşin Mevsimi Olmaz´ isimli kitabım, 3 buçuk yıl üzerinde çalışarak, bebeğimin doğumuyla başlayıp, onun gelişim sürecinden ilham alarak farkındalık yaratmak adına kaleme aldığım bir eserdir. Bu yolda yürüme amacım, ‘engel´ denilen kavrama karşı yeni bir bakış açısı oluşturmak. Ben, kendi yaşanmışlıklarımızdan yola çıkarak benzer hayatlar yaşadığımız ailelere ses olabilmek ve bununla birlikte toplumsal tabulardan oluşan domino taşlarından en azından birini devirebilmek istiyorum.” dedi.
Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi´nde açılan kitap fuarının kendisi için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Yazar Ayça Özeren, “Kitabımı tanıtabilmem için çok büyük bir fırsattı. İlgi güzeldi. Genel itibariyle benim beklentimin üzerindeydi. Diğer yazar ve şair arkadaşlarımla tanışma fırsatı buldum. Çok güzel ve verimliydi. Kitabın ismi çok dikkat çekti. Doğru karar vermiş olduğuma inandım. Bana bu fırsatı veren, kitap fuarını açan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse´ye ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

/resimler/2021-12/26/1629428917089.jpg


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °