Ambulans gelmeyince otomobilde doğan Yamaç bebek, helikopterle Konya´ya sevk edildi

Gökçebey´de, dini nikahlı yaşayan Tolunay ve Seyhan Tavcı çiftinin, hastane önünde otomobilde dünyaya gelen bebekleri, solunum sıkıntısı nedeniyle ambulans helikopterle Konya´ya sevk edildi.

GÜNCEL 19.03.2018 17:42:07 0
Ambulans gelmeyince otomobilde doğan Yamaç bebek, helikopterle Konya´ya sevk edildi

 

Edinilen bilgiye göre, Gökçebey ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Tolunay Tavcı, dün ilçede evinin yakınındaki 112 istasyonuna giderek 19 yaşındaki eşi Seyhan Tavcı´nın doğum sancısı çektiğini söyleyerek yardım istedi. İddialara göre, Gökçebey Devlet Hastanesi´ne yönlendirilen Tavcı, bir süre sonra geri dönerek dini nikahlı yaşadığı eşini aracıyla Çaycuma Devlet Hastanesi´ne getirdi. Eşiyle birlikte hastane önüne gelen Seyhan Tavcı, hastane önünde doğum yaptı. 
Çaycuma Devlet Hastanesi´ne kaldırılan anne Seyhan Tavcı, buradan Kadın Doğum Çocuk ve Kadın Hastalıkları Hastanesi´ne sevk edildi. Solunum sıkıntısı yaşayan ve 'Yamaç' ismini vermeyi düşündükleri bebekleri, hava ambulansıyla Ankara´ya oradan da Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. 
Zonguldak´a yola çıkan hava ambulansı sis nedeniyle kent merkezine inemeyince Bolu´nun Mengen ilçesine hareket etti. Bebeği Kozlu Belediyespor´a ait stada getiren sağlık ekipleri bu kez Mengen´in yolunu tuttu. 

'Görevlilerden şikayetçi olacağız' 
Bebeğin dedesi Tunay Tavcı ise yaşadıkları olayla ilgili olarak oğlu Tolunay Tavcı´nın polis merkezine giderek şikayetçi olacaklarını söyledi. Dede Tunay Tavcı, 'Bebeğin babası şu anda hastanede. Gökçebey´den geliyoruz. Gökçebey´deki ambulansı çağırdık. Ambulans gelmedi. Mecburen kendi arabamızla götürürken arabada doğum yaptı. Doğumunu doğal ortamda yapmadı. Gökçebey´deki ambulans görevlileri ve doktordan şikayetçiyiz. Şimdi bebekle uğraştığımız için o işle ilgilenemedik. Şikayetçi olacağız. Evimiz Gökçebey´de yakındı, ambulans ve hastaneye. Oğlum ambulansa gidip ´eşim doğum yapıyor, gelin´ dedi. Onlar da hastaneye yönlendirip doktora söyleyin demişler. Oradan oğlum doktora gitti. Doktor da oyaladı. Zaten ambulans kapının önünde. O anda ambulansa bindirmiş olsaydı belki de bunlar olmayacaktı. Konya´ya hastaneye gönderiyorlar ambulansla. Bebek dün dünyaya geldi. Çaycuma Devlet Hastanesi´nin önünde arabanın içinde doğum yaptı' şeklinde konuştu. 
Dini nikahlı yaşayan çiftin ise iki çocuğunun daha olduğu öğrenildi. 


Salı 28.8 ° / 7.2 °
Çarşamba 29.2 ° / 12.9 °
Perşembe 25.9 ° / 8.4 °