Ali Kaya, Siyasi Geçmişini, Hedeflerini ve Projelerini Açıkladı

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan aday adayı Ali Kaya, siyasi geçmişini, hedeflerini ve projelerini açıkladı.

SİYASET 14.11.2013 13:22:24 0
Ali Kaya, Siyasi Geçmişini, Hedeflerini ve Projelerini Açıkladı

1981 yılında Karabük’te doğduğunu belirten Safranbolu Belediye Başkan aday adayı Ali Kaya, eşinin de Safranbolulu olduğunu, Safranbolu halkının ve esnafının kendilerini yakından tanıdığını söyledi. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar bir çok görevde bulunduğunu söyleyen Kaya, görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini kaydetti.  

 

Ali Kaya kimdir?

“14.02.1981 Karabük doğumluyum. Çocukluğum Safranbolu’da geçti, Safranbolu’da yetiştim. Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesini bitirdim ve Çankaya Üniversitesi İngilizce İşletme Hazırlık Bölümünü başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret ve akabinde Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümünü okul birincisi olarak bitirdim. Mali Müşavirlik Belgesini aldıktan sonra memleketime Safranbolu’ya dönerek mali müşavirlik bürosu açarak meslek hayatıma başladım. Evli ve bir çocuk babasıyım. Eşim yine Safranbolu’nun yerlisi ve burada eczacılık yapan bir kardeşinizdir. Safranbolulu hemşerilerimiz bizleri eczacılık faaliyetimizden de gayet iyi tanır ve bilirler”

 

Siyasi geçmişinizi öğrenebilir miyiz?

“AK Partimizin 12 yıl önce başlamış olan siyasi hareketine bende Bursa Kurucu Gençlik Kolları yönetiminde görevle başladım akabinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Üniversite Başkanlığı, Ankara İl Gençlik Kolları Yönetimi ve Karabük Gençlik Kolları yönetimiyle görevlerimi layıkıyla en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım”

 

Sizi Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığına götüren süreci kısaca anlatır mısınız?

 “Ben AK Partimizle özdeşleşmiş siyasi hayatımda verilen görevleri hiçbir zaman ayırt etmeden hakkıyla yerine getirmeye çalıştım. Gerek kendi siyasi geçmişim gerekse yakın çevrem, ailem hatta akrabalarımdan siyasetin içinde yer alanlardan gördüğümüz siyasi ahlak ve tecrübe, yine babamdan hayatım boyunca görmüş olduğum bürokratik işlerlik ve siyasetle bürokrasinin içi içe olması ve işlerliği neticesinde şahsıma belediye başkanlığı nezdinde birçok farklı yerden yapılan telkinlere kulak vererek aday adaylığımı açıkladım. Ben ticaretin içinde mali müşavir olarak hem esnafı hem de ticari hayatı en iyi tanıyan kişilerden birisiyim. Eşimin eczacı olması ve Safranbolu’da oturmamız, yaşamamız velhasıl memleketimizin burası olması dolayısı ile hem esnafın hem de hemşerilerimizin ne istediğini iyi etüt ettik ve buna dönük çözümler üretmek istedik. Şunu özellikle eklemek isterim, özellikle yerel yönetime talip olan kişilerin, talip oldukları yerde bir fiil yaşayarak vatandaşı, esnafı ve oraya has dokuları bilmesi ve ticareti yani beklide kısıtlı imkanları kullanarak risk almayı bilen kendi imkanlarıyla yatırım yapmış olan kişilerin yerel yönetimlerde de çok daha pratik, çok daha cesur, çok daha kararlı ve etkin olacağı kanaatindeyim. Belediyecilikle ilgili; kentleşmede finansal arayış, kentleşmede şehir planlama, yerel yönetimlerde muhafazakar anlayış, yerel yönetimlerde yeniden yapılanma, yerel yönetimler reformu ve belediyelerde toplam kalite yönetimi gibi bir çok alanda gerek seminerlere katılarak gerekse akademik araştırmalar yaparak kendimi bu noktalarda hem geliştirme hem de bizzat yerinde görme ve araştırma fırsatı yakaladım”

 

Son olarak projelerinizden biraz bahsedebilir misiniz?

Osmanlı’nın göz bebeği olan Safranbolu’muzun kendine mistik kendine has inanılmaz derecede güzellikleri var. Bizler buralı olarak bu güzellikleri biliyor, görüyor ama beklide yeteri kadar gösteremiyor ve tanıtamıyoruz. Öncelikle bu bağlamda kültür turizmine ağırlık verecek ve bu yönde canla başla gerek Safranbolu’nun Allah vergisi doğa güzelliklerini ön plana çıkarma ve bu yönde çalışmalar, gerek restorasyona hız verilmesi ve gerekse tarihi dokuya has sokak ve yol çalışmalarında bulunacağız. Yine kısaca kongre turizmini Safranbolu’ya kazandırmak, imar uygulamaları, ulaşım alternatif güzergahlar, pazar yerleri, parkların dokuya uygun yeşillendirilmesi ve korunması, mesire alanları, çevre yolu, kaynak aktarımı ve yaratılması, işsizliği azaltacak yeni iş sahalarının arttırılması ve en az bunlar kadar geniş bir çok alternatif belediyecilik anlayışı. Özetlemiş bulunduğum belediyecilik anlayışımın en önemlisi insan odaklı belediyecilik anlayışının ön plana çıkarılması ve ‘Yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ düsturuyla halkımızın ve belediyenin birlik ve beraberlik içerisinden çalıştığımız her gün sevgi ve saygının daha da pekiştiği bir Safranbolu hayaliyle tüm hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyor hepsini Allah’a emanet ediyorum”


Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °